Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев коментира на официалната пресконференция преди световната квалификация с Холандия, че нарежда на футболистите си да се надиграват със съперника. Мачът е утре от 21:45 часа на "Васил Левски".
 
"Знаем силата на холандския отбор. Един подмладен състав, който обаче е в Топ 5 на Европа според мен. Все пак с глуха защита няма как да спечелим. От първия ден на лагера се опитваме да обясним на момчетата, че трябва да се опитаме да се надиграваме със съперника. Разбира се, трябва да бъдем много разумни", каза Хубчев.

"Страшно важен мач за нас, но не мисля, че трябва да бъде приеман като някакъв финал. Амбициите на холандците са по-големи от нашите, но ние искаме да го изиграем по най-добрия начин", продължи треньорът. 

Хубчев не скри разочарованието си, че няма да използва някои от основните играчи поради контузии - Светослав Дяков, Владислав Стоянов и Георги Миланов. "Контузиите са неща, които съпътстват футбола. Търсихме решения на проблемите, които ни сполетяха. Има едно чувство на съжаление, че няма да използваме всички нужни ни, но за тактическата постройка не мисля, че ще повлияе по някакъв начин на плановете ни. Вече съм наясно със състава, но няма да го разкривам предварително", добави селекционерът на България.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​