Петър Хубчев даде традиционен брифинг за журналисти преди първата тренировка на Берое за сезон 2015/16, споделяйки повече за състоянието на отбора, положението с контузените, напусналите и новопривлечените футболисти и целите и амбициите пред клуба.

Пресконференцията започна с въпрос относно футболисти на проби - „Да, ще има играчи на проби. Днес с нас ще тренира Дамян Трифкович, който идва от Рудар, Словения, вратаря Георги Георгиев, който в последните години е играл в чужбина. Третият на проби е Георги Каранейчев, нападател, който за последно е играл в молдовския Тираспол.“

На въпрос дали ще има други футболисти освен петимата напуснали, които няма да играят за Берое през новия сезон, Хубчев каза: „Ясно е, че всеки ден се пише за Георги Костадинов. Той не е подновил договора си все още и по всяка вероятност няма да остане в Берое, тъй като не успя да се разбере с ръководството. Благой Макенджиев е другият, който също все още не е подновил договора си. А Георги Андонов се е договорил и остава. Според мен Крис Гади няма да остане."

"Не искам коментирам т.н. „спекулации“, защото тези футболисти все още си имат отбор и договори, а ние нямаме право да се договаряме с тях“, отговори Хубчев след питане дали проявява интерес към играчи на ЦСКА.

„Надявам се момчетата да са починали, както трябва, защото наистина те бяха накрая на силите си. От днес нататък ни интересува единствено да не загубим нито един час, нито една тренировка и поради тази причина отказахме да пътуваме на лагери - било то на друго място в България или в чужбина, тъй като времето е крайно недостатъчно. А по нашите разбирания и нашите методи подготовката е от порядъка на 5-6 седмици, а сега до първия мач имаме две или три. В последните седмици с треньорите се постарахме да потърсим информация и да разговаряме с хора, които са на по-високо ниво от нашето и ще се опитаме да съберем подготовката в тези две седмици по такъв начин, че отборът да бъде в най-добрата си форма на 2 юли. За тимовете, които всяка година играят в Лига Европа, първите мачове може би са контролни, но ние не бихме си позволили такова нещо. Поради тази причина от днес това е най-важната задача. А що се отнася до цели и класирания, ще говорим по-късно", каза Хубчев.

„Честно Ви казвам, не успях да се зарадвам от цяло сърце на успеха с второто място. Едната от причините бе лошата контузия на Салим Керкар. Имахме няколко варианта дали да се оперира в България или във Франция. Разговаряхме с него и желанието му е да се оперира в родината си. Най-малкото нещо, което можехме да направим, е да се съобразим с неговото желание. Благодаря на ръководството на Берое, че се съгласи с желанието на футболиста. Операцията и възстановяването ще преминат във Франция и имаме уговорка, че специално възстановяването ще бъде на място, което е изцяло професионално. Обясниха ми, че там има център, в който се възстановяват най-професионалните футболисти“, продължи спецът.

„Към този момент търсим един защитник, който по възможност да може да играе поне на два поста в защитата. Имаме конкретно име. Освен това сме набелязали един дефанзивен полузащитник, с когото сме разговаряли. Още един дефанзивен полузащитник също ни е нужен. Ако всичко се развие, както трябва, ще можем да избираме измежду трима човека и евентуално още един външен офанзивен футболист", каза още Петър Хубчев.