Националният селекционер на България Петър Хубчев вижда искрата, която трябва да поведе отбора, в очите на своите възпитаници. На пресконференцията преди световната квалификация срещу Франция, той изтъкна, че е само от 4 дни с отбора и все още се колебае за два от постовете.

„Знаем, че от доста време българският национален отбор е критикуван. Не се заблуждаваме, че след три тренировки ще ги направим по-добри футболисти. Нещото, което ми дава доста голям оптимизъм е, че всички очакват от този отбор по-мъжко представяне. Видях в някои от момчетата тази искра в погледа им. Мисля, че след двамата мача срещу Франция и Швеция ще имаме повече време, за да разговаряме с тях. Това е нещото, което трябва да ни поведе. Няма да се съобразяваме с възрастта на футболистите. Ако видим желание в тези момчета, гарантирам, че ще продължим да ги викаме. Готвим се за много сериозен мач. Не сме си и помисляли, че могат да ни подценят“, каза Петър Хубчев.

„Четири дни сме с този отбор и най-важната задача бе да разбера настроението на футболистите. Идвам с ясната мисъл, че фаворит е Франция. През трите дни опитахме да тренираме най-важните неща от тактическо естество. Не смятам, че мачът от 93-та година има някакво значение за утрешната среща, но е един добър спомен за футболистите от моето поколение. И в българския, и във френския отбор има футболисти, които не са били родени тогава“, коментира българският селекционер.

„Два са постовете за които се колебая. Сигурен съм, че тази вечер ще имам 100% яснота относно състава. Имам колебания на база тренировките и материалите, които ми бяха предоставени да изгледам“, каза още той.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​