Берое приема Лудогорец в реванш от 1/8-финалите от турнира за Купата на България, който трябва да започне в 18:00 часа на стадиона под Аязмото. От разградския клуб обаче вчера изразиха намерението си да не излязат за двубоя.БЛИЦ първи съобщи за екшъна, разиграл се преди тренировката на шампионите, когато група от 30-ина запалянковци атакува Стойчо Стоев и играчите му с камъни и бомбички, като дори се стигна и до бой. Пострадалите са Мичел Бургзорг, помощник-треньорът Явор Вълчинов и масажистът Петко Петков. От Лудогорец изтъкнаха още един факт, който ги притеснява и заради това смятат да бойкотират мача.

"По предварителен план срещата не би трябвало да се охранява от полиция. Разбрахме, че Берое са наели частна охрана, което предвид този инцидент, е изключително притеснително. Не съм сигурен, че ще излезем да играем. Не смятаме да рискуваме здравето на момчетата, ако се повтори тази враждебна обстановка на стадиона. Ще преценим на място какво да правим. Ако обстановката продължава да е враждебна и ако има най-малкото съмнение, че не може да гарантираме здравето на футболистите, няма да има мач", заяви вчера изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Сблъсъкът между шампионите и Берое се нажежи още на първия мач в Разград, когато селекцията на Стойчо Стоев постигна обрат с 2:1, а от старозагорския клуб нададоха вой срещу съдията Александър Костадинов, който изгони от пейката треньора Петър Хубчев, както и показа червен картон на Пламен Крумов.

Привържениците на Берое се заканиха на Лудогорец, обещавайки им зелен ад в Храма, който обявиха, че е непревземаем. Дали пък разградчани не ги хвана шубето преди важния мач...

БЛИЦ разбра, че разградчани от по-рано имали намерение да бойкотират срещата и да си издействат служебна победа. Не само заради липсата на полиция на мача, а и заради проблемите с осветлението на стадион "Берое". Както е известно, то изпуши по време на евроквалификацията на младежките ни национали с Дания (2:3), когато началото на второто полувреме се забави с повече от 15 минути, тъй като под Аязмото настана мрак. Още от аварията в петък вечер работниците се опитват да оправяха щетите. Все още обаче проблемите не са отстранени напълно и срещата тази вечер ще се играе на по-слабо осветление. От Лудогорец смятали да използват това за оправдание за бойкота си и така да си издестват служебната победа.

Във важната среща Берое ще бъде без треньора си Петър Хубчев, който заедно с Пламен Крумов ще изтърпяват наказанията си. От контузии все още се възстановяват Амир Саюд, Владимир Зафиров, Георги Костадин и Костадин Стоянов. 

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев пък няма да може да разчита на румънския защитник Козмин Моци, който е наказан. С контузии в тима на шампионите са Мишел Платини и Теро Мантула. От различни болежки пък се оплакват Михаил Александров, Светослав Дяков и Върджил Мисиджан. Роман Безяк пък е с националния отбор на Словения и също ще лиспва днес.

Както е известно, Берое е настоящият носител на Купата на България, след като през май победи "Левски" на финала след дузпи, а в началото на сезона Петър Хубчев и момчетата му тресната и Лудогорец след дузпи за Суперкупата.

БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ

Купа на България, 1/8-финал-реванш
(в първата среща: 2:1 за Лудогорец)

Днес от 18:00 часа

Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Георги Кабаков
ПРЯКО ПО НЮЗ7


Вероятни състави:

ber.jpg
БЕРОЕ:
Иван Караджов, Здравко Илиев, Иво Иванов, Борислав Стойчев, Веселин Пенев, Елиаш Да Силва, Игор Джоман, Евандро Ронкато, Елио Мартинс, Давид Каядо, Венцислав Христов





ЛУДОГОРЕЦ: Иван Чворович, Жуниор Кайсара, Георги Терзиев, Александър Барт, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Иван Стоянов, Жуниор Кишада