Силното представяне на националния отбор срещу Италия може да донесе директни дивиденти за един от титулярите в състава на Любослав Пенев. Владимир Гаджев, който в Палермо бе сред най-добрите на терена и в личен план може би направи най-добрия си мач за България, буквално е шашнал скаутите на Киево. Те за пореден път бяха дошли да следят изявите му на живо, след като през миналия сезон на няколко пъти пътуваха и до София.

Тимът от Серия "А", който преди 7 години беше преодолян от "Левски" на прага на груповата фаза на Шампионската лига, от месеци се интересува от Гаджев, но така и не изпрати официална оферта. В момента обаче ситуацията е различна, пише "Меридиан Мач". След силните си изяви срещу "Скуадра адзура" пазарджиклията е убедил спортно-техническото ръководство на Киево, че има класа за едно от най-добрите първенства в света.

Още повече, че настоящият му договор с "Левски" изтича в края на сезона. Желанието на "летящите магаренца" е да подпишат с Гаджев още през зимата и да го привлекат като свободен агент през следващото лято. Ако настоящият му статут на "Герена" се запази, през януари той ще може свободно да преговаря с други клубове и дори да парафира предварителен договор.

Треньорът на "Левски" Славиша Йоканович обаче демонстрира сериозно доверие към национала и не е изключено скоро "сините" да стартират преговори за удължаване на договора на 26-годишния футболист.

В началото на лятото той отказа трансфер в Китай, с което си навлече гнева на спортния директор Наско Сираков. След резила срещу Иртиш в Лига Европа халфът дори беше нарочен за виновник и изпратен да тренира известно време с юношите.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ