Ръководството на Локомотив (Пловдив) в лицето на изпълнителния директор Иван Петлешков и помощник-треньора Минчо Минчев, както и футболистите Дани Кики и Кирил Акалски, се извиниха пред футболната общественост на България за действията си след края на градското дерби с Ботев, спечелено с 1:0 от "канарчетата".

Това стана по време на официална пресконференция, на която присъстваше и спортно-техническият директор на "жълто-черните" Малу Мпасинкату. Брифингът бе бойкотиран от треньора на вратарите в Ботев Лилчо Арсов, който също бе сериозно замесен в скандалните сцени.

"Футболът е спорт, който е създаден за да дава положителни емоции, а не да води към омраза. Целта на тази обща пресконференция е да покажем, че няма напрежение между клубовете, или ако има - да го намалим. От Локомотив заклеймяваме действията на футболистите, това което двамата участници в конфликта е недопустимо, те ще понесат своето наказание. Разговарял съм с тях и смятам, че осъзнават грешката си", заяви изпълнителният директор на "смърфовете" Иван Петлешков.

"Извинявам се за моето поведение, което е недопустимо и несъответстващо с феърплея на този мач", започна изказването си халфът Дани Кики.

"Осъзнавам грешката си и ще гледам само да се развивам във футбола, да играя за Локомотив и да се показвам само с действията си на терена", допълни още бившият младежки национал.

"Недопустимо беше това, което направихме. Съжалявам и вече ще говоря само с действията си на терена", на свой ред каза и вратарят Кирил Акалски.

По време на брифинга отношение взе и Минчо Минчев, който ще води отбора след оставката на Иван Маринов. "Феърплеят е първото, което заляга в този вид спорт. Има три вида резултат - биеш, падаш или равен. Нашите футболисти много си изтърваха нервите, съжалявам много, че така се получи. Аз с каквото мога се опитах да спра действията на нашите футболисти и на някои длъжностни лица на Ботев. Аз в тоя момент няма да позволя на сина си да се разхожда с тениска на Локомотив по улиците, защото не смятам, че е безопасно. Ще се радвам един ден хора с тениски на Локо и на Ботев да се разминават без проблеми по улиците. Двамата ще си понесат наказанията по вътрешния правилник, извинявам се още веднъж от името на спортно-техническия щаб за поведението на тези двамата футболисти и се надявам силно това да не се повтори", завърши изявлението си временният наставник на Локомотив. /БЛИЦ