Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде интересно изявление в предаването “Пред банята” на ТВ7. “Лудогорец е един успешен бизнес модел. И преди съм казвал, че всичко е структурирано като един бизнес, изграден на зелена поляна. Всичко функционира и дава резултати. Не за първи път хващам нещо и то работи. Не казвам успешен край, защото скоро край няма да има.

Нашата цел е да надграждаме спрямо нашите възможности и възможностите на българската действителност. При нас заплатите не са по-високи от “Левски” и от “Ботев” (Пд), например. Имаме добра работа на скаутите. Нямаме извънземни заплати, но имаме добра селекция, която да пасва на нашата игра, да създаваме много положения и да бележим голове, заяви босът.

- Поставих условия на общината в Разград, че за да инвестираме в общинския стадион, аз трябва да видя някаква съпричастност от тяхна страна. Виждате, че българинът обича да се изказва по форумите и на публични места, а когато трябва да се дадат пари за любимия отбор, в един момент забравяме и малко сме като на циганска сватба. Когато аз давам пари, искам да видя, че общината има съпричастност. Ако общината отпусне 20 процента от 20 милиона, ние ще осигурим останалите. Ние с брат ми ще осигурим 16 милиона и да започне строежа на стадиона на пролет. Тук става дума за един много сериозен проект. Аз искам да направя нещо красиво и да остане за града, това ще бъде стадион – красавец и ще ни трябват няколко години за това. Ние през цялото време сме се опитвали да даваме пример как трябва да се случват нещата. Всяка една община трябва да подпомогне местния клуб, да намери инвеститори и да подпомогне изграждането на съоръженията. Това го видях в много държави, в които играхме, да има инвестиция във футбола. Ние ще сме пионерите в това.”

Домусчиев говори и по темата “ЦСКА”. “Аз съм бил привърженик на този отбор, имам много приятели в ЦСКА. Стойне Манолов и Лъчо Танев ме помолиха да помогна. Ще видим кое от игрищата ще бъде построено с нашите пари. То ще бъде изградено както трябва, и децата ща тренират на добра база. Не ми се коментират неща, които някой бил казал, пък какво щяло да стане. Никой не мисли как нещата трябва да се случват. В ЦСКА не отговаря никой за селекцията, хората ще се опитват да помогнат, да се запази това, което е било създадено през годините. За да има силен футбол в България, трябва да има добри бази и добри школи. Ще направим всичко възможно да стигнем колкото може по-далеч в Европа. Ще се опитаме догодина да имаме отбор, който да пробие в Шампионка лига и да вземе точки и там”, каза още собственикът на Лудогорец.