Николай Киров даде първата си пресконференция като старши треньор на ЦСКА 1948. Наставник №1 на България за 2020 година обясни на пресконференцията по представянето му, че "червените" са го привлекли с амбициозния си проект, който може да се реализира.

„Най-вече ЦСКА 1948 ме привлече с амбициозния проект, който има. Той може да е възможен за реализация. Нормално с оглед резултатите до момента, настроението при състезателите трябваше да се промени. Повече настроение и по-голямо самочувствие в тренировките. Трябва да подобрим резултатите и това води точно до по-голямо самочувствие“, каза Киров.

"Това, което направихме с Арда, показа, че нещата могат да се случат с български състезатели. Там също имаше доста млади играчи, които бяха основата на младежкия национален отбор. Такива има и в ЦСКА 1948. Липсва опитът в състава. Беше продиктувана от това кратката селекция. Тя беше от състезатели с по-голям опит на позиции, които ще донесат баланс в самия състав", продължи специалистът.

„Знаем как трябва да работим като тренировъчен процес. Правим най-доброто, така че състезатели по време на двубой да се чувстват физически и психически добре. Винаги един треньор се съобразява с качеството на състезателите, с които разполага. За стил на игра е нужно малко време. Основната задача е да подобрим резултатите. Изоставаме доста в точковия актив. Самочувствието на момчетата е занижено и те не могат да покажат пълния си потенциал", каза още Киров.

"В първенството има разделение и дотогава трябва да се решат нещата. Не пречи да имаме същите амбиции. Присъствието на втори отбор е практика в абсолютно цяла Европа, доказала своя ефект. Те са плюс за всеки един отбор. Там се дава шанс на млади състезатели да се изграждат", продължи Белия.

„Позицията старши треньор в България от доста години е подложена на този вид натиск. Няма как да се търси развитие на един състав при честата смяна на треньори. Моето виждане е, че старши треньорът е една основна фигура в спортно-техническия процес и именно неговата работа издигат един клуб", добави Николай Киров.

Efbet Лига - сезон 2021/2022