Най-малките футболисти на Етър за първи път облякоха днес свещения виолетов екип. 17 деца, доведени от техните родители, се включиха в първата тренировка на новосформираната група, информира sport-vt.com.

От 19 часа в салона на ОУ „Св. Патриарх Евтимий” стартираха заниманията си малчуганите, родени 2006-2007 г. Както вече писахме, техен треньор ще бъде привлеченият в школата на клуба Стефан Николов.

С огромен трепет децата облякоха получените току-що виолетова фланелка с емблемата на Етър. Екипировката допълват черни шорти на същата фирма „Misho”, към тях децата ще получат и чорапи. За всяко от тях имаше и от закупените специално за школата 70 футболни топки.

Най-малката подготвителна група ще води занимания във физкултурния салон на ОУ „Св. Патриарх Евтимий” три пъти седмично. Към тези 17 деца ще има и още, тъй като записването продължава.

За връчването на екипите и първата тренировка дойдоха специално президентът на клуба Александър Нанков, легендата Илиян Киряков, треньорът Стефан Ангелов и администраторът Стефан Атанасов. Малчуганите имаха огромния късмет първите футболни умения да им покаже не кой да е, а бронзовият медалист от САЩ`94 Илиян Киряков. Той ще продължи да работи индивидуално и с тях, и с всички деца от школата.

Както вече писахме, в Етър вече тренират близо 200 деца, включително тези от Спортното училище. Изградена е структурата на школата – Марин Стефанов работи с децата набор 2001-2002 година, Николай Катъров с набор 2003, Стефан Ангелов с набор 2004-2005 г., Стефан Николов с 2006-2007 и дори 2008 г. Освен тях в Спортното училище с юношите работят още Емил Георгиев, Георги Георгиев и Никола Велков.

„Започваме активно да работим в школата, да акцентираме на работата с най-малките деца и да покажем, че във Велико Търново традициите са живи. Венци Димитров вече започна работа с вратарите, занапред по един футболист от мъжкия отбор също ще помага на децата в залата. С нашето отношение към развитието на детско-юношеската школа искаме да възродим традициите в старата столица, която е дала на футбола не едно и две големи имена”, заяви пред sport-vt.com президентът на клуба Александър Нанков.

Именно негов е приносът детско-юношеската школа на Етър в момента да предлага на децата условия, за които може само да се мечтае. Екипировката, топките, треньорите, желанието са факт.

Остава най-болният проблем - базата! Велико Търново продължава да бъде длъжник на своите спортуващи деца – градът се нуждае от качествени терени, за да не играят те по салоните и по оголялото игрище в Самоводене. Мястото на Етър е във Велико Търново, господа управници, бизнесмени, спортни деятели и общественици!!!