Кметът на град Шивачево Наташа Коева се свърза с БЛИЦ след развихрилия се скандал в българския футбол. Както вече стана ясно, Министерството на младежта и спорта твърди, че след извършена проверка е установено, че Стандарт (Шивачево) не развива дейност от 2018 г., но въпреки това е участвал в конгреса на БФС на 12 октомври миналата година, на който Борислав Михайлов победи Димитър Бербатов.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

Коева категорично отрича нападките на председателя на Управителния съвет на клуба от сливенско Динко Николов. 

Министър Василев: Казусът "Шивачево" създава прецеденти ВИДЕО

"Категорично съм против името ми да се намесва в дейността и решенията, които се вземат в клуба", обяви кметът на Шивачево пред БЛИЦ. 

БФС с отговор за разследването на ММС

Коева съобщи, че Стандарт развива дейност, дори нещо повече - футболните таланти от града са участвали в турнир на 22 септември 2021 г. "Децата и техните наставници тренират, печелят и са щастливи. За мен това е важното", добави Наташа Коева. 

БЛИЦ публикува позицията на кмета на град Шивачево, община Твърдица:

"Шивачево е малък град в Община Твърдица и аз като кмет на красивото ни градче винаги съм искала да се случват хубави неща, да се организират събития, мероприятия и да има алтернатива за забавления и спорт на младите хора. За всички е ясно, че спортът е част от пълноценния живот и основа за здраво младо поколение с ценности и самодисциплина. Всеки трябва да може да спортува без ограничения на възрастта и района, в който живее. В нашия град възможностите за спорт и развлечения на младите не са много, затова се стремя да давам всичко от себе си, за да ги развиваме.

В Шивачево функционира клуб по борба, който е основан през 2016 г. и носи името на олимпийския медалист по борба Михо Дуков, роден в нашия град. Клубът работи с деца от 1-ви до 12-ти клас.
 
Другата възможност за младежите ни е певческата фолклорна група и танцовия състав при Народно читалище „Просвета – 1898“.

Преди време към мен с молба за съдействие за пререгистрацията на футболния клуб се обърнаха футболистите от Шивачево. Аз приех присърце молбата им, защото спортът пази младите от агресията, опасните изкушения на съвремието, а освен това повишава качеството на живот на всички. Спортът и младежките дейности са път, по който трябва да вървим, за да осигурим перспектива за младите и да възпита у тях самодисциплина. Спортните успехи са значими за привличането на младежи в клубовете. Забелязва се тенденция всеки град да развива един спорт, който да е конкурентен на национално и европейско ниво.

Спортът не е никак маловажен за развитието на регион. Въпреки демографската обстановка и всички останали трудности, които срещат спортистите и треньорите, успехите са факт. Културата и спортът носят престиж и гордост - както на даден град, така и на държавата като цяло. Футболният ни клуб си има Управителен съвет, който взема решенията. Организират се състезания и участия в турнири за младите ни футболисти.

За мен като кмет на град Шивачево е важно да се развиват дейности в града ни, които са в полза на младите хора и на местната ни общност. Интересува ме социалният характер на спорта за моите съграждани. Със съдействието и финансовата подкрепа на Община Твърдица отборът има възможност да участва в турнири и състезания. 

Последният турнир, в който участваха футболистите от ФК Стандарт (Шивачево) беше на 22 септември 2021 г. Децата и техните наставници тренират, печелят и са щастливи. За мен това е важното. Категорично съм против името ми да се намесва в дейността и решенията, които се вземат в клуба. 

Пожелавам успех на младите ни футболисти, защото макар и малък град, с гордост мога да твърдя, че сме дали много на българския спорт!".