Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди тази вечер Берое за спечелването на Купата на България и Суперкупата на страната. На тренировъчното игрище на стадион “Берое” се бяха събрали много привърженици, които също вдъхнаха кураж на футболистите преди срещата с Апоел (Тел Авив), която е в четвъртък от 19:30 часа и ще се предава директно по ТВ7. Все още има билети за мача на касите на стадион “Берое”. Те са по 10 лева и се продават от 10:00 до 18:30 часа.

Какво каза Живко Тодоров след награждаването:


- Г-н Тодоров, какви са настроенията у вас преди важния двубой с “Апоел”?

- Настроението е за победа. По-силен отбор на Берое като колектив и като отбор, който може да победи всеки съперник, аз лично не съм виждал. Разбира се, не претендирам, че толкова познавам на живо историята на клуба, защото има много по-стари фенове от мен, които са гледали много повече мачове. Това, което чувам от хората е, че еуфорията е голяма. Надявам се на победа над отбора на Апоел (Тел Авив) в четвъртък.

- Какво бихте призовали всички фенове, които ще бъдат на мача?

- Да подкрепят отбора непрестанно по време на срещата. Нека скандират здраво за Берое и да се държим подобаващо, по европейски, за да не ни наложат наказания по време на мача – било за трансперанти или подвиквания. Да покажем, че беройската публика е най-добрата. В това аз съм сигурен, защото до момента винаги сме били най-добрите в България.

- Готови ли сте вече чисто организационно с мерките за сигурност, които са доста сериозни?

- Да. И самия клуб положи доста усилия. Същото се отнася и за полицията от Стара Загора. Благодаря им за мерките, които се взимат, защото всички трябва да бъдем съпричастни с това, че трябва да се предотврати всякаква вероятност за опасност на това събитие. Нека се получи празник, макар и с по-сериозни мерки за безопасност, хората съм сигурен, че ще се съобразят с това и с празника.