Фенклубът на Берое предложи на кмета Живко Тодоров треньора Петър Хубчев да стане почетен гражданин на Стара Загора. Градоначалникът, който преди тренировката тази вечер награди футболистите с почетни плакети заяви, че това предложение ще бъде внесено и разгледано на следваща сесия на общинския съвет.

Близо 200 фенове на Берое присъстваха на кратката церемония като всеки един футболист получи почетна грамота лично от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Той благодари на "зелено-белите" за това, че донесоха толкова много радост на всички хора в Стара Загора след спечелването на двете купи и пожела на играчите в четвъртък да победят и Апоел (Тел Авив). Треньорът Петър Хубчев получи плакет със знака на Стара Загора.

„Още на следващата сесия на Общинския съвет по идея на Националния фенклуб на Берое ще предложим Петър Хубчев за почтен гражданин на Стара Загора. Ще го направим заради това, което той стори, заради радостта, която донесе до този момент на града. Благодарни сме му и му пожелаваме да е жив и здрав и да продължава да постига успехи с Берое", заяви Живко Тодоров.

„Накарахте Стара Загора да се гордее с всички вас. Сигурен съм, че в предстоящия мач с Апоел ще направите така, че феновете в града отново да са доволни. Искрено ви го желая. Успех", обърна се към играчите Живко Тодоров.

„Искам първо да благодаря на кмета Живко Тодоров за това, което прави за нас, за футболния отбор. След това се обръщам към хората, които още от първия ден застанаха зад нас и повярваха на този отбор. Искам да ви помоля - вярвайте на тези момчета докрай. Може да прозвучи клиширано, но 90% от успехите, които постигаме са благодарение на тези, които виждате сега. И може би на още един-двама. Аз съм един щастлив човек. Точно тези момчета може би не са най-добрите футболисти в България, но като отбор и колектив са най-добрите. И заслужават това уважение", заяви емоционално Хубчев.