Темата с лиценза на Марек за „А“ група продължава да се разисква разгорещено в цяла Дупница. Фенове, спортни деятели и граждани не спират да коментират дали любимият им отбор в крайна сметка ще бъде допуснат до участие в елита.

„Няма да се откажем и примирим с това да ни отнемат лиценза. Марек напълно заслужено си извоюва мястото в “А” група и там ни е мястото през новия сезон. Нямаме нито стотинка задължения към нито една институция в България, а това е красноречив атестат за начина на работа и осигуряване на финансиране в клуба.

И преди две години никой не ни включваше в сметките за атака на “Б” група, миналата година ни брояха за изпадащи във "В" група, а ние влязохме в “А” група. Така че ще приканя най-коректно и добронамерено: Имайте уважение към Марек. Дупница винаги е бил футболен град с 99-годишна история и не заслужава подобно отношение. Марек е запазена футболна марка, а не измислен клуб с измислена история.

Затова няма да позволя някой да се подиграва с нас. Всеки в клуба си знае работата и никой не се бърка в чуждата. Всяка една точица е извоювана на терена и това го знаят всички. И така ще бъде. Биеме, падаме – каквото се случи, това ще е, но там, на стадиона пред зрителите. Продължаваме сериозната работа по стадиона и няма да спираме“, заяви кметът на града и вицепрезидент на клуба инж. Методи Чимев пред zadupnitsa.com.