Кметът на Монтана Златко Живков и играчите на тима си пожелаха „Левски“ за следващ съперник в турнира за Купата на България. Днес втородивизонния тим отстрани ЦСКА с 2:1 след продължения. Той смята, че тимът му напълно е надиграл „червените“ и на терена не се е разбрало кой е лидер в „А“ група и кой в „Б“.

„Днес беше велик ден за Монтана и знаете ли защо? Не затова, че отстранихме ЦСКА – вие разбрахте ли кой е лидер в „А“ и кой в "Б" група? Имахме 6 чисти положения през първото полувреме, когато категорично ги надиграхме”, каза Живков.

„През второто полувреме те също имаха положения, но мисля, че резултатът е заслужен. Още повече се радвам, че ЦСКА игра с титулярите, Монтана игра с резервите и то по принуда. Доволен съм, че имаше толкова много хора днес, че се получи хубав мач, че спечелихме. Но нашият отбор не се различава по никакъв начин от втората половина на А група. Треперя за мача в неделя в Созопол, който е не по-малко важно от днешния успех, но се радвам, че зарадвахме толкова много хора”, добави Живков.
 
Кметът на Монтана призна симпатиите си към "Левски", за разлика от семейството му и треньорския щаб, които подкрепят ЦСКА.

"Не очаквах, че през първото ще създадем толкова положения срещу ЦСКА. Ние създадохме по-малко срещу Спартак Варна. Мисля, че се получи един хубав мач. Аз съм много щастлив, за разлика от моето семейство, което ще страда днес, и щаба. Предупредих щаба, да не вземат да се радват, това в кръга на шегата“.
 
„Ако е вярно, че Лазаров не е бил в засада, мачът щеше да приключи много по-рано. Щеше да ги приключим доста по-рано. Изненадан съм, защото ЦСКА играе много силно в първенството. Днес имаха лош ден. Отнасяме се с уважение. ЦСКА е голям клуб, велик клуб и не трябва да се подхожда елементарно в тази ситуация. Радвам се, че момчетата на Монтана излязоха като мъже днес.”

„Играчите викат ‘шефе, най-добре „Левски“’, въпреки че съм левскар, им попречихме да станат шампиони преди два сезона, когато Стойчо Стоев беше треньор. Монтана е над всичко и след това всякакви други емоции. Много ще се радвам да изтегля моя приятел Гонзо“, завърши Златков Живков.