ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Сагата около бъдещето на Миньор (Перник) приключи, след като на пресконференция кметът Росица Янакиева обяви какво се случва с "жълто-черните", които изпаднаха от "А" група и се очакваше да играят във втория ни футболен ешелон. Това обаче няма да се случи. Миньор започва на чисто - с нова регистрация и без дългове.

След проведени множество разговори със спортни деятели и хора, които милеят за футбола в миньорския град е взето решение да се приеме лиценза на ФК Витоша (Долна Диканя). Новият отбор ще бъде регистриран под името ФК Миньор, ще се разшири Общото събрание, ще се избере нов Управителен и нов Контролен съвет. Тимът ще участва в първенството на Югозападната "В" група.

"Надявам се след две години да се поздравим с успех и Миньор отново да бъде сред най-силните, където му е мястото", каза Янакиева. Тя уточни, че за участие в Общото събрание ще бъдат поканени бизнесмени, представители на общинската администрация и на ОбС.

Фалиралият ПФК Миньор започна да напуска базата. Общината ще назначи хора, които да поддържат стадиона и да го охраняват.

Така, след като стана ясно, че перничани няма да играят в "Б" група, тя остава само с 11 отбора. По-рано фалираха още Чавдар (Етрополе) и Светкавица (Търговище). БФС трябва да обяви днес дали групата ще бъде попълнена с нови тимове. Кандидатите са завършилите на втори места във "В" група - Дунав (Русе), Витоша (Бистрица) и Хасково. Вторият от Северозападната "Ботев" (Козлодуй) няма мераци за участие във втора дивизия.