Съдийската комисия начело с Никола Джугански е вдигнала ръце и има огромно затруднение с тежката задача да определи рефера на вечното дерби ЦСКА - "Левски". Интригуващият сблъсък от 1/8-финалите за Купата на България е от 15:15 часа в събота на Националния стадион "Васил Левски".

От източниците си в съдийските среди БЛИЦ разбра кои са вариантите да надуват свирката в голямото дерби на българския футбол. Голяма част от реферите обаче се дърпат и изобщо не желаят да ръководят ЦСКА - "Левски"... заради страх. Да, наистина мъжете в черно не горят от особено желание да бъдат натресени на вечното дерби, тъй като рискуват да изгорят. Така, както вън от борда вече са Станислав Тодоров, Стефан Спасов-Пастата, Ахмед Ахмед, Николай Йорданов, Таско Тасков и други, които уж се бяха утвърдили като водещи арбитри, но след грешки, умишлени или не, сега са встрани от голямата игра. Последните двама не са наказани, но са нежелани от ЦСКА. Стойчо Младенов категорично обяви преди време, че няма да позволи Йорданов и Тасков да ръководят мачове на "червените". Старото куче Христо Ристосков, който преди дни надува свирката на Любимец - "Ботев" (Пловдив), също е нежелан от "армейците".

И докато от Борисовата градина имат редица претенции, то от "Левски" не надяват чак такъв голям вой, и като че ли им е все тая кой ще свири в събота. Нарядът обаче не трябва да получава Никола Попов, който е син на един от шефовете в БФС, а и има "сини" пристрастия. Освен това той определено не се справи с дербито от 5-ия кръг Литекс - "Левски" (1:1).

Александър Костадинов и Калин Людмилов също отпадат като варианти, тъй като ще свирят други два 1/8-финала за Купата на България.

"Вариантите за ЦСКА - "Левски" са сведени до минимум. Фаворит е Цветан Кръстев, а след него се нареждат Георги Кабаков и Ивайло Стоянов", споделиха от съдийските среди пред БЛИЦ.

Не бива обаче да се изключва напълно и Георги Йорданов. В момента той е най-сериозният рефер, което се потвърждава и от факта, че именно на счетоводителя от Габрово бяха поверени последните две издания на вечното дерби. Проблемът обаче е, че само преди дни Йорданов за четвърти път в последните 2 години свири сблъсък между ЦСКА и Лудогорец. Разградчани надделяха с 2:0 на "Армията" и едва ли отново на приближения на Борислав Михайлов съдия ще бъде поверено дербито между "червените" и "Левски". Само габровецът обаче е този, който не се притеснява и е готов дори от сън да стане, да захапе свирката и да изведе "армейците" и "сините". Така както го направи при победата на ЦСКА с 3:0 на 19 октомври и при успеха на "Левски" с 2:1 на 27 април.

ЦСКА при Цветан Кръстев този сезон:
2 кръг, Берое - ЦСКА 1:1
 
"Левски" при Цветан Кръстев този сезон:
11 кръг, Славия - "Левски" 0:1

ЦСКА при Георги Кабаков този сезон:
12 кръг, Славия - ЦСКА 0:1

"Левски" при Георги Кабаков този сезон:
4 кръг, "Левски" - Берое 0:0

ЦСКА при Ивайло Стоянов този сезон:
4 кръг, Лудогорец - ЦСКА 3:0
9 кръг, ЦСКА - Литекс 1:0

"Левски" при Ивайло Стоянов този сезон:
8 кръг, "Левски" - Лудогорец 0:2

ЦСКА при Георги Йорданов този сезон:
3 кръг, ЦСКА - Черно море 0:0
13 кръг, ЦСКА - "Левски" 3:0
17 кръг, ЦСКА - Лудогорец 0:2

"Левски" при Георги Йорданов този сезон:
1 кръг, "Ботев" (Пд) - "Левски" 2:1
13 кръг, ЦСКА - "Левски" 3:0

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ