Tреньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев даде редовната си пресконференция на "Лаута", на която направи своя коментар за изтегления жребий за Купата на България, както и за предстоящото дерби от шампионата срещу Литекс. "Смърфовете" приемат "оранжевите" в неделя от 14:30 часа на "Лаута".

"Литекс е сериозен отбор, който със сигурност ще търси победата в Пловдив. Ние също сме амбицирани да спечелим и се надявам зрителите да видят един добър мач. Имам леки опасения от съдията Станислав Тодоров, защото знаете през последните години на какъв съдийски комфорт се радва отборът от Ловеч. Но това го оставям на заден план. За мен по-важното е ние как ще играем срещу Литекс, а не как съдийската бригада ще се представи", заяви на брифинга Емил Велев.

Спецът уточни, че проблемите в тима с контузени футболисти постепенно отшумяват. "Травмата на Здравко Лазаров не е толкова тежка и аз силно се надявам той да се възстанови до неделя. Същото важи и за Джереми Родригес. Той вече направи две тренировки, а днешната ще му е трета", допълни още треньорът на "смърфовете".

"Колкото до жребия за Купата, сега много повече ме вълнува мача с Литекс и след това ще мислим за Добруджа. Те са млад и амбициозен отбор, който се опитва да играе футбол. Можеше да ни се падне по-лек съперник, но можеше и доста по-тежък. За мен най-лекият съперник е този, който вече си го победил", заяви Велев.