Емил Велев бе представен официално като треньор на Локо (Пд). Собственикът на клуба Константин Динев не присъства на събитието, а наставникът бе приветстван от почетния президент Христо Бонев. Оказа, че Кокала и Зума имат общо минало.

“Като футболист пазех Христо Бонев и много го ритах. Той винаги ми се караше за грубостите. Дано сега като ми е шеф е по-толерантен”, бяха първите думи на Велев. Зума се усмихна на спомена му пожела: “Хубаво е бързо да свикнеш с традициите на нашия клуб. Много сме изостанали от челниците, но ако ни класираш за европейските турнири ще ти се отблагодарим, както никъде другаде”.

Кокала благодари за топлото посрещане и каза, че се радва на възможността да работи в един от най-обичаните български отбори. “Винаги са ме побивали тръпки на "Лаута". Моят респект към Локо (Пд) вероятно е и заради невероятните фенове на клуба. Трябва на запалянковците, а и на президента Коко Динев да се върне увереността. Г-н Динев всяка минута говори за футбол, за своя Локомотив”, уточни Велев.

Той чака кондиционен спец от Израел. В треньорския щаб попадат Николай Митов, с когото Кокала е работил в “Левски” и Славия, както Апостол Костадинов от школата на “смърфовете”. Здравко Лазаров продължава да бъде играещ помощник треньор, а Игор Кулиш ще готви вратарите. /БЛИЦ