Треньорът на Славия Емил Велев ще разчита на 7 бивши футболисти на Левски в столичното дерби с ЦСКА. "Белите" приемат "армейците" от 15:30 часа на стадиона в "Овча Купел".

Кокала, който непрестанно е обиждан на левскар от феновете на Славия, възнамерява да пусне титуляри в атака Георги Христов и Николай Божов. И двамата бяха натирени от "Герена". Вторият прави фурор от началото на сезона с екипа на най-стария столичен клуб. Божов има 6 гола на сметката си до момента и днес гони седми. Георги Христов пък все още не е вкарвал за Славия в официален мач, но е наказвал ЦСКА. Това се случи в дербито между "червените" и "сините", спечелено с 2:0 от Левски на 9 май миналата година.

Другите левскари, които се очаква да започнат титуляри за "белите" днес са Богомил Дяков, Виктор Генев и Даниел Пеев. На пейката пък ще бъдат бившите нападатели на Левски Тодор Колев и Иван Цачев.

Над 8 години Славия няма спечелена дори точка срещу ЦСКА в "А" група. "Белите" имат 16 поредни загуби в тези срещи, с голова разлика 11:42. Последната им победа е с 2:0 на "Българска армия" на 11 май 2002-а. /БЛИЦ

Вероятният състав на Славия: Стефано Кунчев, Богомил Дяков, Виктор Генев, Виктор Дениран, Йордан Петков, Том Маншров, Даниел Пеев, Радослав Димитров, Галин Иванов, Николай Божов, Георги Христов

slavia.JPGcska_logo.JPG

Славия – ЦСКА

 

 

про бг_1.jpgДнес от 16:00 часа

София
, ст. “Славия”
Съдия: Антон Генов
 

Наказани:
няма
Контузени: Тиеро, Минев, Попов, Тонев (ЦСКА)
 
Баланс: 118 мача, 21 победи за Славия, 37 равенства, 60 победи за ЦСКА, г.р. 112:190
 
Факти
* Славия повече от 8 години няма спечелена дори точка срещу “червените” в “А” група. “Белите” имат 16 поредни загуби в тези срещи, с голова разлика 11:42. Последната им победа е с 2:0 на “Българска армия” на 11 май 2002 г.
* Славия наред с Левски е отборът с най-добра моментна форма, след като записа три поредни победи в “А” група и постигна голова разлика 8:1. Пет от попаденията през този период са на откритието на сезона Николай Божов.
* С дебюта на Мболи и Трекаричи в мача срещу Литекс преди седмица, използваните от ЦСКА чужденци през сезона станаха цял отбор – 11. Толкова са и легионерите записали участие за Черноморец от старта на първенството.
* Точно преди година под ръководството на Любо Пенев “червените” не бяха допуснали гол във вратата си след 6-ия кръг. Сега ЦСКА не е допускал гол само в един мач – домакинската победа с 1:0 над Черно море.
* Славия няма равенство в последните си 8 шампионатни мача.
* ЦСКА вкара поне един гол в последните си 5 мача за първенство. Същият е и показателят на “белите”.
* Славия бележи средно по един гол като домакин от началото на сезона.