Константин Динев изрази готовност да се оттегли от Локомотив (Пловдив). Босът е във война с част от феновете, които настояват за напускането му. Бизнесменът заяви, че е готов да продаде отбора, но само толкова. Към момента няма кандидат да го наследи на "Лаута", което означава, че Динев поне засега остава. В изказването си бизнесменът не каза категорично, че напуска или продава клуба, а че само има готовност.

"Не искам да изпадам отново в подробности в тази тема - противоречието с феновете. Готов съм винаги, който има желание - било то нов спонсор или нов президент, готов съм да се оттегля. Готов съм да продам отбора, да седна и да се разбера с всеки един, който е загрижен и би искал да издържа Локомотив. С всеки един добронамерен човек съм готов да седна и да разговаряме за бъдещето на отбора и да се разделя", каза Динев пред "Дарик".

"Локомотив има лиценз за следващото първенство. Задълженията на Локомотив не са се покачили след второто ми завръщане в клуба. Дълговете са същите, не са колосални или пък такива, че отборът да бъде принуден да започне в дивизиите", допълни бизнесменът.

На въпрос, ако се оттегли, има ли опасност повечето футболисти да напуснат, Динев заяви: "Има опасност Локомотив да остане без футболисти и да не започне шампионата. Аз съм емоционално свързан и обичам отбора и ми се иска да продължи в групата. Дай Боже да се намери човек, който да помогне на ситуацията. Ситуацията на "Лаута" никога не е била спокойна и няма да бъде, независимо кой е собственик. Трябва да се променят нещата. Може би един по-нов маркетинг, приобщаване на черно-бялата общност, това е пътят. Да бъде независим, да се самоиздържа. Не успях да ги направя тези неща."