Хосе Кордоба направи първо изявление пред официалния сайт на Норич Сити, където също официално обявиха сделката с Левски за панамския национал. 

23-годишният централен защитник подсилва "канарчетата", които през новия сезон в Чемпиъншип ще се борят повторно за промоция във Висшата лига.

"Разглеждам Норич като клуб, който е семейство за мен. Цялостната аура около този клуб и начинът, по който ме накараха да се почувствам, направиха така, че да направя този избор", коментира Хосе Кордоба пред официалния сайт на "канарчетата".

Toe първото попълнение на Норич при новия треньор Йоханес Хоф Торуп. 35-годишният датски специалист беше назначен преди дни. 

"Изключително сме щастливи да приветстваме Хосе и неговото семейство в Норич Сити. Той е играч, който следим от много време и смятам, че ще пасне отлично в нашия отбор. Той е изключително впечатляващ човек, показа огромното си желание да се присъедини към нас. С Йоханес Торуп начело и целият му щаб, сме сигурни, че той ще разгърне пълния си потенциал. Всички сме много развълнувани да работим с Хосе", коментира спортният директор на Норич Бен Напър. 

Трансферът подлежи да бъде одобрен от Футболната асоциация и Английската футболна лига и ще бъде окончателно финализиран на 14 юни при отварянето на летния прозорец.

Припомняме, че Норич завърши редновния сезон в Чемпиъншип на шесто място. В плейофите новият отбор на Кордоба отпадна на полуфинал от Лийдс с Илия Груев-младши след равенство 0:0 у дома и загуба с 0:4 като гост.

 

„ПФК Левски“ трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб „Норич”. ️ Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато може футболистът да се картотекира от Английската федерация по футбол и от Английската футболна лига. Кордоба направи своя дебют със „синята“ фланелка на 26 септември 2021 година срещу “ЦСКА-София”. За „Левски“ записа 90 мача във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 г. Най-добър защитник в Първа лига през 2023 г. Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Хосе Кордоба за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи. Абонирайте се за YouTube канала на ЛЕВСКИ ТВ тук: https://rb.gy/e4ledi #Трансфер #ЛевскиЕВечен #110ГодиниЛевски #ИсториятаВдъхновява #ФланелкатаЗадължава

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Сряда, 5 юни 2024 г.