ПФК Левски трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб Норич, обявиха официално от "Герена".

Минути по-рано 23-годишният панамски национал се сбогува със "сините" със съобщение в социалните мрежи. 

"Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато може футболистът да се картотекира от Английската асоциация и от Английската футболна лига", добавиха "сините" в официалния си сайт.

Кордоба направи своя дебют със „синята“ фланелка на 26 септември 2021 година срещу ЦСКА. За Левски записа 90 мача във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 г. Най-добър защитник в Първа лига през 2023 г.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Хосе Кордоба за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи", написаха още от "Герена".

Както по-рано стана ясно, Левски продава звездата си на втородивизионния английски Норич, въпреки че сериозен интерес към него имаше и от Рейнджърс. Твърди се, че сделката с "канарчетата" е на стойност 3 650 000 евро. От тях 20 процента са за бившия му панамски клуб Индепендиенте де ла Хорера. 

 

 

„ПФК Левски“ трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб „Норич”. ️ Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато може футболистът да се картотекира от Английската федерация по футбол и от Английската футболна лига. Кордоба направи своя дебют със „синята“ фланелка на 26 септември 2021 година срещу “ЦСКА-София”. За „Левски“ записа 90 мача във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 г. Най-добър защитник в Първа лига през 2023 г. Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Хосе Кордоба за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи. Абонирайте се за YouTube канала на ЛЕВСКИ ТВ тук: https://rb.gy/e4ledi #Трансфер #ЛевскиЕВечен #110ГодиниЛевски #ИсториятаВдъхновява #ФланелкатаЗадължава

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Сряда, 5 юни 2024 г.