Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА приема тази вечер Мура в реванш от Втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Нова телевизия. В първата среща в Словения двата тима завършиха наравно 0:0. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу Арсенал (Киев) в Третия квалификационен кръг. Двубоите от тази фаза са на 2 и 9 август.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов не пази добри спомени, когато първият мач завършва наравно. В общо четири случая “червените” правят реми в първата си европейска среща. В три от тях отпадат, има само едно изключение.

Още в дебютното евроучастие на Младенов “армейците” правят “хикс” 1:1 като гост на Блекбърн в мач за Купата на УЕФА. На реванша обаче ЦСКА отпада след нов драматичен равен – 3:3. “Червените” успяха да изравнят от 0:3 до 3:3, но това не им стигна за краен успех. Само благодарение на повечето отбелязани голове на чужд терен праща английския тим напред в надпреварата.

На следващата година ЦСКА отпадна от Галатасарай в предварителните кръгове на Шампионската лига и се изправи срещу Торпедо (Москва) в Купата на УЕФА. В първия мач в София двата тима направиха равен 1:1. На реванша в Русия последва ново реми – 1:1, а при дузпите ЦСКА отпадна.

Единственото изключение, при което ЦСКА с треньор Стойчо Младенов, елиминира съперника си след равенство в първия европейски мач, е през лятото на 2007 година. Тогава отборът направи 1:1 като гост на Омония, но на реванша победи с 2:1 и се класира напред. В следващата фаза обаче беше спрян от Тулуза. И отново равен – 0:0 в първия двубой. На реванша в София французите стигнаха до 1:1 и с гол на чужд терен изхвърлиха “армейците” от надпреварата.

Стойчо Младенов след равен в първия мач в Европа:
Сезон 2002/03, Купа на УЕФА
Първи кръг
Блекбърн - ЦСКА 1:1
Реванш
ЦСКА - Блекбърн 3:3

Сезон 2003/04, Купа на УЕФА, Първи кръг
ЦСКА - Торпедо (Москва) 1:1
Реванш
Торпедо (Москва) - ЦСКА 1:1 (3:2 след дузпи)

Сезон 2007/08, Купа на УЕФА
Втори квалификационен кръг
Омония (Кипър) - ЦСКА - 1:1
Реванш
ЦСКА - Омония 2:1

Първи кръг
Тулуза (Франция) – ЦСКА 0:0
Реванш
ЦСКА - Тулуза 1:1
Общо: 4 случая, 3 пъти ЦСКА отпада след равен в първия мач