Треньорът на Пирин Костадин Ангелов научи за изхвърлянето на клуба от професионалния футбол докато е на ваканция със семейството си. Известният с прякора Лаптопа специалист е огорчен от случилото се, заявявайки в интервю за БЛИЦ, че "орлетата" никога няма да се измъкнат от помията, ако в Благоевград най-после не се обединят.

- Г-н Ангелов, къде ви откриваме? В Благоевград ли сте?
- Опитвам се да си почивам, но заради случилото се това няма как да стане. На ваканция съм със семейството си. Всичко беше много напрегнато. Гледам да не мисля за футбоил в момента, но ситуацията го налага.

- Какво ще правите сега?
- Нямам работа във "В" група. Ще се опитам да си намеря отбор в чужбина. Ако не стане, оставам в България. В момента обаче е трудно, тъй като почти всички клубове си имат треньори.

- А футболистите на Пирин?
- Всички бягат от Благоевград. И те нямат място във "В" група. Надявам се момчетата да отидат и да играят в отбори, в които вече да започнат да печелят пари. От 5 месеца не сме получавали заплати. За повечето се знае къде отиват. Якимов и Карачанаков в ЦСКА, Цветков и Башлиев в "Левски", Митко Илиев сигурно в Черно море. Воденичаров е желан от Славия и още един клуб. Радвам се, че отиват в силни отбори. Заслужават го момчетата. Направиха същинско геройство. Надявам се да не останат незабелязани добрите игри на двамата ни централни защитници, за които всички казваха, че вече са свършили за футбола, но видяхте какви силни мачове изнесоха. Говоря за Наков и Коемджиев.

- Може ли Иван Цвеков да помогне на "Левски"?
- Може да помогне на всеки един отбор в България. Убеден съм в това нещо. "Левски" трябва да бъдат доволни, че го взеха.

- Коментарите бяха, че повечето от головете си през пролетта ги вкарваше все в съмнителни мачове...
- Постоянно се спекулираше, че Пирин участва в "черно тото". Заради това наскоро се пошегувах, че Иван Цветков трябва да бъде арестуван. Аз обаче мога да гарантирам, че мачовете ни бяха редовни. Не сме участвали в машинации.

- Какво ще кажете на феновете в Благоевград?
- Благодарен съм на тези, които ме подкрепяха. Лошото е, че и при тях има някаква борба за власт. Двете фракции постоянно враждуват. Същата работа, както и в ръководството. Заради това Пирин страда, всичко е разделено.

- Обиден ли сте на г-н Наков?
- Не, няма за какво да му бъда обиден. Вината е във всички, които ръководят клуба. Защото едните се опитваха да спъват работата. Колкото Наков е виновен, толкова и другите. От 20 години не спират да си мерят пиш*ите - всички шефове, всички в ръководството, което е пагубно за Пирин. Не ми пука да ги кажа тези неща. Това е самата истина.

- Как си обяснявате действието на Наков, който не посмя да отстъпи акциите си на Общината в Благоевград?
- Нямам представа какво се е случило вчера. Очаквах да прехвърли акциите си. Според мен е имало някакви подводни камъни в договорите и в решенията, които са били взети.
Просто аз и футболистите в момента сме тези, които го ядем най-голям. Другите сигурно ще продължат да се оплюват, не спират да си мерят пиш*ите. Пирин никога няма да се измъкне от помията, ако всички в Благоевград най-после не се обединят.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ