Николай Костов заяви, че целта му е "Левски" да заиграе по-добре, тъй като представянето на футболистите му при победата с 2:1 над Черно море не го е удовлетворило. Спецът е оптимист за гостуването на Монтана, което е утре от 15:30 часа на стадион "Огоста".

На пресконференцията си преди двубоя Костов говори много за отбора си, но така и не пожела да отговори на нападките, отправени от Стойчо Младенов. Треньорът на ЦСКА вече на няколко пъти коментира, че държавата се е намесила и се помага на "Левски" да стане шампион този сезон.

"Въобще няма да се занимавам с такива неща. Не искам да отговарям на нападките, излишно е", каза Николай Костов.

"Не вярвам да се получи изненада в мача с Монтана. Очаквам футболистите ми да подходят отговорно и да победим", каза треньорът по повод предстоящото гостуване на "Огоста".

Костов заяви огорчението си от факта, че бившите кадри на "Левски" не спират да го критикуват, а в същото време никой от тях не смее да отиде при него и да му даде съвет.

"Ние сме обект на внимание, защото сме "Левски". Постоянно ми се дават съвети, но чрез медиите. Никой от ветераните обаче не е дошъл при мен. Не знам защо е така, но не смеят да ми дадат съвет директно в очите. Само чрез медиите ми говорят. Не идват при мен, никой не ми помага", коментира Костов, добавяйки, че в момента не мисли за нов договор - "Не е сега времето. Месец преди края на първенството ще говоря с ръководството. Борим се да подобряваме нещата с моя екип. Плановете ми в момента са да печелим и да играем добре. Ясно е, че играем за шампионска титла. Знаем, че можем да подобрим играта. Трудно е, но не е невъзможно."

Костов изрази несъгласието си с някои от негативните оценки, които неговите футболисти получават от медиите. "Не всички критики са обективни. Всички тези публикации влияят върху самочувствието и настроението на нашите футболисти, защото те влизат в интернет и четат какво се пише", добави Костов.

Треньорът сподели още, че въпроси, които са свързани с договора на Сержиньо Грийн трябва да бъдат адресирани към Георги Иванов и Иво Тонев, а не към него. Както е известно, холандецът все още не е подписал нов контракт с "Левски", като вече се появиха и информации, че е желан от вечния враг ЦСКА.