Министър на младежта и спорта Красен Кралев внесе яснота по казуса кой ще разпределя билетите за финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) в сряда (1 юли) от 19:15 часа. Освен това той добави, че върху Професионалната футболна лига пада отговорността да осигури спазването на противоепидемичните мерки по време на мача. По-рано днес стана ясно, че за финалната среща се прави изключение и ще бъдат допуснати по 3000 човека в сектор (общо 12 000), а не както е според наредбата на здравния министър Кирил Ананиев – по 1000 души в сектор (общо 4000).

„Професионалната футболна лига е организатор на финала на купата на България. Водили сме разговори с тях, те имат ангажимент да разпределят по справедлив начин билетите и да осигурят спазването на тези противоепидемични мерки. Те ще водят разговорите с феновете, защото те са организатор на събитието“, заяви Красен Кралев по време на брифинга, който проведе с Кирил Ананиев на пистата на Националния стадион „Васил Левски“.

“Задължение е на организатора на футболната среща да осигури възможност за спазването на противоепидемичните мерки. Той носи отговорност. Обикновено това е отборът-домакин”, допълни директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев по повод спазването на правилата за безопасност по време на срещите от първенството.

Първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов изказа благодарност към премиера Бойко Борисов, министър Кралев и министър Ананиев за направения компромис и допускането на повече фенове на мача между ЦСКА и Локомотив (Пловдив).