Треньорът на Литекс Красимир Балъков се заяде с ЦСКА относно футболистите, на които "чевените" разчитат. Освен това той определи и като "нелеп" първия гол на домакините, дело на Тунчев в 17-ата минута. "Армейците" спечелиха с 2:0 дербито от 12-ия кръг.

"Не съм съгласен, че ЦСКА са били по-агресивни преди почивката. Нашата концепция беше да изчакваме, за да стопираме агресията на съперника. Седяхме добре на терена. Лошото е, че моите футболисти, особено тези 4-5 момчета, които са много млади за разлика от играчите в ЦСКА, не бяха постоянни в концентрацията си. Ще им е нужно време, за да се научат да я поддържат постоянно. Първият гол на ЦСКА бе нелеп", започна коментара си Балъков.

"Видяхте ЦСКА, имаха само двама българи", добави треньорът на Литекс.

Той обясни и защо Омар Косоко и Армандо Ваюши не бяха на разположение за гостуването днес.

"Косоко е  контузен. На Ваюши дадохме почивка, знаете какво преживя в Сърбия. Нужни са ни играчи, чиито мисли са чисти. Не мисля, че Омар щеше да има проблем днес. Видяхте как се представи Менди въпреки освиркванията."

"Не мога да кажа, че писанията по мой адрес за националния отбор са повлияли. Играхме наравно с ЦСКА, а след паузата дори ги надиграхме. Но съперникът ни надхитри на базата на младостта. Имаше късмет отново в края на мача с този удар, който влезе там, където са паяците. Но това е нашият път - с млади футболисти. Българският футбол плаче за тях", каза още Балъков.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите