ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Американската мениджърска агенция „CRD Sport“ получи 90% от акциите на Пирин. Това стана с решение на Общинския съвет в Благоевград, който заседава днес. 

С 33 гласа „за“ градската управа одобри предложението на кмета на Илко Стоянов да бъде позволено "CRD Sport" да получи 90% от акциите на футболния клуб, борещ се да не изпадне от Efbet Лига. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

От Община Благоевград съобщиха, че предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, бе разрешено да се изтегли безлихвен заем до 1 милион лева от ПФК Пирин, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.  

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.

В случай, че до 5 май 2023 г. Пирин получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград ще бъдат прехвърлени акциите на "CRD Sport".

Припомняме, че преди дни кметът Илко Стоянов се срещна и разговаря с екип на американската компания в кабинета си. Кандидат-инвеститорите пристигнали с президента на Пирин Станислав Манолев и техническия директор Петър Занев. Силният човек в агенцията е адвокатът по спортно право Данило Монти, с него е бил и официалният представител на дружеството Ернан Банато, с екипа е имало и финансист. Банато, който живее в Маями, е добре познат у нас. Той е мениджър на бившия нападател на ЦСКА Жорди Кайседо.

Портфолиото на "CRD Sport" включва футболисти на стойност 38 млн. долара. Основният им ресурс от играчи е в петия в света пазар – Мексико, като амбицията на агенцията е да стъпи и в Европа. В разговора си с градоначалника те са декларирали готовност да поемат издръжката на мъжкия тим в Първа лига и да подобрят базите и условията.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023