ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на националния ни отбор Младен Кръстаич говори на пресконференцията в Тирана преди контролната среща с Албания. Мачът е утре от 19:00 часа наше време и не е изключено да се окаже последен за сръбския специалист начело на България.

Съперникът ни е много близо до класиране на европейското първенство в Германия, докато България е на последното място в своята квалификационна група само с две спечелени точки.

"Имахме малко време да се възстановим от шока срещу Литва (0:2) - само два дни, в които работихме, за да вдигнем психологически отбора. Не сме тренирали много. Това е част от футбола, не сме на война, трябва да играем футбол. Дали бъдещето ми е свързано с България? Както виждате, аз съм тук", започна Кръстаич.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Не играем срещу аматьори, Албания е много сериозен отбор, намират се пред Чехия и Полша. Ние сме отбор, който се развива и от година правим това. Преди година и половина дойдох и започнахме да правим нещо ново. Не искам да има напрежение върху момчетата, следващият мач е приятелски", подчерта сърбинът.

"Има разлика между клубен и национален отбор, събрани са най-добрите футболисти от държавата. Най-важното не е дали аз ще остана, най-важното са тези момчета. Същината на проблема не е Кръстаич. Трябва да подкрепите тези момчета. Казвам го за доброто на българския футбол. Бил съм и преди в тежки ситуации и като треньор, и като играч. Успявал съм да се вдигна", коментира националният селекционер.

"На Балканите сме хора на крайностите - или вдигаме хората на небесата, или ги сриваме със земята. Прехвърлете напрежението върху мен, не върху тези момчета. Чочев е опитен, но има и млади играчи, деца. Треньорите на Литва и Албания похвалиха нашия тим. За да се изгради един отбор, е необходимо време. Не е моментът да говоря тук за големия проблем в българския футбол, защото ще изглежда като оправдание. Вижте в Сърбия и Хърватия колко чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се чувствам българин, не би трябвало аз да уреждам паспорти за българските деца. Ако това продължи като тенденция, вас скоро няма да ви има", каза Кръстаич.

"Можете да пишете каквото искате, но това е истината, а истината понякога боли", подчерта сърбинът. 

"Най-важна е подкрепата на футболистите. Добре работя и с ръководството, с Георги Иванов от първия ден работим заедно и споделяме еднакви идеи за бъдещето на българския футбол", обясни още той.

"Спортният сектор е важен, бил съм играч, знам, че можеш да кажеш и лошо за треньора, но знам какво е и да кажеш добро за треньора. При нас всичко е открито от първия ден, всичко си казваме директно. Няма никакви интриги - нито при мен, нито при играчите", завърши Младен Кръстаич.

Бомба в БЛИЦ след резила от Литва! Търпението към Кръстаич се изчерпва

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!