Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски гостува в рубриката „Часът на шефа“ на Пресклуб България, където поднесе поредната си порция от хитове и лафове.

Бизнесменът призна, че има трудности с финансирането на клуба в условията на пандемия от коронавирус. Той се зарече, че ще помага на футбола, докато е жив. Крушарски обяви, че има проблем със стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“.

"Без база нищо не става, а ще трябват много пари. Всичко ще излезе над 12 милиона. Искам да стане за вчера, но се съобразявам и с джоба. Джобът отънява, с тая пандемия трудно се издържа. Не съм нито Мая Манолова, нито Христо Иванов, за да ми налитат спонсори. Никой не е дошъл да ми даде 2 лева, за всичко се оправям сам. Казал съм, че докато мога да държа, ще държа здраво. След това пак ще помагам, но ще държа обаче да се спазват правилата на играта, които сме договорили. Нямам нищо против, който и да дойде да помага, но не виждам желаещи. Това е защото всичко при нас е опорочено“, заяви Крушарски.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Аз не съм публична личност, не ми дреме, че ме снимате и се показвам. Мен ме удовлетворява, когато в някое село се заговоря с обикновения човек за житието и битието. Моето село Говедарци е 1200 души, 700 от тях вече са от Локомотив - това е една кауза. Всеки трябва да се замисли как да кара трактора, за да може да докара повече реколта. Спортът трябва да възпитава, да изгражда хората. Във футбола ще съм, докогато е казал Свети Петър. Няма да спра да помагам. Задълженията на Локомотив се стопиха, клубът си върви по пътя, плаща си редовно задълженията към държавата. Локомотив дължи пари в момента пари само на Христо Крушарски. Тези пари сега ще ги превърна в акции и няма да има задължения. Когато направиш спектакъл и събудиш умрелия, тогава ще имаш успех", допълни бизнесменът.

"В нашия футбол няма колегиалност, няма отношение. Злобата трябва да е само на терена, циркът трябва да е извън терена. ЦСКА ще вземе Алмейда - ще го вземат, ама няма да го вземат. Озлобяват човек да направи така, че да не го вземат. Може да съм беден, но не съм прост. Иначе външният вид издава друго, но… Титлата ли? Аз съм ненаситен. Без колектива съм кръгла нула. Имаме цел и ще я гоним. Ще се борим, няма да оставяме нещата. Вратата на Локомотив е затворена за тези, които са ни предали. Проблемите по света са едни и същи, те идват от несигурността, всеки мисли как да оцелее ден за ден. За Бруно Акрапович не съм сложил бариера, не съм сложил катинар, а направо съм бронирал портала. Това е предателство, не е напускане! В края на полусезона – предателство!".

„Всички треньори са еднакви - искат да дойде готов футболист, а не да работят с младите. Радвам се на Тунчев, че намира смелост и прави това, което трябва. За 5 години не бях виждал треньор, дори и в контрола, да пуска всички младежи да играят. Това означава, че има визия, смелост, дупе. Оказа се, че има играчи при 19-годишните, но някой трябва да ги види. Бях се отчаял, че за 5 години не успяхме да извадим един човек, а сега имаме четирима. Локомотив търси един-двама футболисти, които да са класа. Някои се почувстваха звезди и заминаха, а сега са в Индия, Пакистан и къде ли не."

"Нашите деца са доста глезени, те живеят на гърба на родителите си. Родителите ги правят лигльовци, а така няма да има нищо. Дори нашите възстановителни центрове за футболистите не са като хората. В Локомотив имаме един басейн, а в Аржентина имат камери, тангентори за юношите, това няма как да го пренесеш тук с магическа пръчка. Стадионът в Мендоса е бижу, което не знам как ще го видим скоро в България. "Алианц Арена" в Мюнхен вакса да яде пред него. Само можем да си мечтаем.“

„Като гледам парите ще свършат, а после какво правим?! Взехме 9 милиона за нашия стадион. Ние няма да имаме пари за цял стадион. Ботев взеха пари за цял стадион, нали?! В момента върви проектирането на стадиона, защото не бяхме на фазата на другите. Платих преди това пари за снимки, доста евтини ми излязоха, както и да е. Сега върви препроектиране. Оказа се, че всички стадиони в България са построени малко на една страна. За да не свети слънцето в очите на вратарите, стадионът трябва да се премести малко. Сега се питат ФИФА, УЕФА, да се измести малко теренът, за да може да получи стадионът категория 4. Ботев не знам как го правят с техния стадион, май си го строят така. Тази година ще изклатим докрая две трибуни,“ заяви собственикът на Локомотив (Пловдив).

"Ако Митко Илиев не беше женен, щях да го наградя с една девойка, но няма да му развалям семейството. Бих го наградил и тази година с "Футболист на годината" и с Купата на България. Преди три години той дойде и ми каза, че не иска да ходи повече никъде, поиска да се разберем. Човекът дава всичко за себе си и за колектива. Това признание му вдига летвата високо, сега трябва да защитава наградата  си, бая зор ще види", завърши Крушарски.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021

Снимки АНТОН УЗУНОВ: