Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде първата си пресконференция в присъствието на журналисти от рестарта на шампионата. Сръбският специалист застана пред медиите преди утрешното дерби с Левски. Крушчич избяга от всякакви категорични прогнози относно титулярния си състав, но прояви и високо самочувствие, заявявайки, че "червените" имат добър треньор.

“Както видяхме в последното дерби, всеки мач е изключително важен и утре няма да е по-различно. Срещите между ЦСКА и Левски са най-доброто, което българският футбол има. Играхме 3 мача за 7 дни и имахме няколко дни да се освежим. След дербито с Левски предстои реванш от полуфиналите за Купата. Трябва да се концентрирани. В последно време отборът играе стабилно. Във всеки един мач доминирахме. Няма какво да променим много. Може да се съобразя с малки тактически детайли да има, свързани с този мач", заяви Крушчич.

"Хубаво е, когато създаваме много положения, отправяме удари. Срещу Ботев имахме 22 удара. Срещу Витоша пак 20 и няколко бяха. Липсва малко точност, малко агресия. Работихме на тренировка с удари. Трябва да използваме нашите моменти. Дано да се промени най-важното - да вкарваме голове. Дали имам дилема за атаката? И имам, и нямам! По принцип за 24 часа всичко може да се случи. Може някой да се разболее, да се случи, не дай си Боже. Ще видим какво ще стане. В защита няма много да се сменят нещата", каза още треньорът на ЦСКА.

"Разполагаме с всички компоненти да спечелим мача с Левски. Тактически, физически, фенове, имаме и добър треньор. Ще се стараем да контролираме двубоя. Всичко зависи и от съперника, който промени малко системата си. Гледахме ги само един мач при новия треньор. В средата играха с един централен полузащитник и двама офанзивни. Видяха се и други промени, но имаха и отсъстващи футболисти. Ако започнем да смятаме, може и на двата фронта да отпаднем. Левски също има мач за Купата. Готови сме на всеки вариант, който ни предложи съперникът. Дали ще играят с дълбока преса, ще видим утре. ", допълни той.

"Уважавам Левски, но искам да говоря за моя отбор. Играчите искат да победят. Във всеки мач показват огромно желание, никой не може да го отрече. Тиаго е важен играч и лека полека влиза във форма.  В последните два мача се включи добре. Срещу Локомотив вкара гол. Ще разчитам на него. Не знам дали ще е титуляр. Съжалявам, че пропусна цялата подготовка. Той започна да тренира 3-4 дни преди срещата с Витоша. Белтраме пропусна мач, тъй като не искахме да рискуваме. Той сам каза, че не може да помогне максимално на отбора. Вече тренира нормално. Утре ще се разбере дали ще е титуляр", обяви Крушчич.

"Тримата, които висят с картони са важни футболисти. Мисля, че те няма да се повлияят от това. Това са нормални ситуации във футбола. Разчитам на всички играчи, които са в отбора. За мен е важно как те играят на терена. Ако се представят оптимално, те ще заслужават да играят. Знаем, че някои играчи им изтичат договорите и може да разговарят с други клубове", завърши сърбинът.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020