Председателят на Дисциплинарната комисия на БФС Юри Кучев обясни за наказанието на "Левски" след скандалите в дербито с ЦСКА от Елитната юношеска група до 19 години. "Сините" спечелиха с 2:0, но срещата беше помрачена от грозен инцидент - фенове на "Левски" биха гостуващата агитка, а в мелето пострадаха двама футболисти на "червените" - Кристиян Пешов и Иван Ангушев. Вторият дори беше ударен с бирена бутилка в главата.

За тези провинения БФС санкционира "Левски" - юношите на "сините" ще играят 2 мача без публика, а на клуба е наложена глоба в размер на 1250 лева. Кучев каза, че това е максималното наказание.

Той съобщи още, че охраната за този мач се е състояла от шестима стюарди. Според различни твърдения "сините" са имали и договор с полицията, но Кучев заяви, че тепърва ще се изяснява дали това е така.

"Счетохме, че това е най-удачната санкция. Наказанието е максималното. Съдията, както и делегатът заявиха, че са изчакали доста време, за да се нормализира обстановката и да се поднови играта. От присъствалите около 300 души, след случката 200 си тръгват от стадиона. Това е позволило срещата продължила без проблем", каза Кучев.

"Шест човека е имало от страна на охранителната фирма. По отношение на охраната - дали е достатъчна или не, е въпрос, за който отговарят организаторите на срещата. Стана ясно, че "Левски" има договор с полицията, но полицията така или иначе не е влязла на стадиона. Това вече е друг въпрос, който тепърва ще се изяснява", заяви шефът на Дисципа.

"Защо да наказваме футболистите при положение, че нещата идват от публиката. Заради това сме наказали "Левски" като клуб", добави Юрий Кучев.