Треньорът на Славия Мартин Кушев обяви след контролата с Рилски спортист (2:1), че ще определи съдбата на дошлите на проби футболисти в средата на декември. Наставникът заяви, че "белите" ще търсят трима футболисти, с които да се подсилят. Това са централен защитник, плеймейкър и нападател.

"До средата на този месец ще вземем решение за състезателите на проби. Вече имаме по-ясна представа за тях", коментира Кушев относно дошлите на проби Яник, Аес и Яхо, след което продължи: "През зимата ще търсим централен защитник, халф и нападател. Имаме разговори с някои футболисти, но повечето от тях са с договори. Става въпрос за наши бивши състезатели. Все още не искам да кажа и с кои ще се разделим. Ще има и преотстъпени в други отбори."

Също така стана ясно, че Славия ще проведе два лагера по време на зимната пауза. Отборът се събира на 9 януари 2012 година, а три дни по-късно заминава на лагер в Сандански, където ще се подготвя две седмици. На 26 януари "белите" ще пътуват до Турция, където тимът ще изиграе няколко контроли.