Капитанът на Локомотив (Пловдив) Здравко Лазаров получи наградата си за Футболист на септември. Електричката бе подкрепен от 18 гласа в анкетата на медиите, втори с 9 остана Даниел Пеев от Славия, а трети съотборникът му при "смърфовете" Христо Златински, получил 2 гласа. При награждаването си Лазаров сподели, че е най-добре Едуард Ераносян да поеме Локо (Пд).

"Ераносян е емблема на клуба, той спечели титлата. Знае за какво става въпрос. Той е най-подходящият вариант. Нищо не се знае. Той има някакво наказание", коментира Лазаров.

"Аз и съотборниците ми не говорим за треньорските рокади. Отборът върви добре. Неделчо Матушев се справя с работата и с помощта на Христо Бонев успяват. До Нова година няма да има треньорска рокада. Не трябва да се бърза", добави Електричката.

Опитният играч коментира и националния отбор на България и амбициите му за завръщане в "А" тима. "Аз съм амбициозен човек. Затова съм в Локомотив. Миналата година дойдох, за да помогна да останем в "А" група. Сега също има амбиции за евротурнирите. Винаги съм бил в клубове с високи цели. В Локо (Пд) има много млади момчета с качества, които могат да бъдат национали. Златински се представя перфектно и може да играе в националния отбор. Има млади момчета като Крачунов и Абушев, които имат потенциал", каза още Лазаров.

"Не мисля, че само от мен зависи представянето на отбора. Всички момчета се опитват да дадат каквото могат. Мачът срещу Берое ще е най-трудното ни домакинство. За момента в Пловдив играем добре и побеждаваме. Берое е добър отбор с добър треньор. Трябва да се подготвим максимално и да спечелим", каза още Лазаров.

"Смърфовете" приемат Берое в мач от 10-ия кръг на "А" група в събота от 16:00 часа на "Лаута". /БЛИЦ