Футболният агент Лъчезар Танев говори за проблемите на родния футбол и предложи път за решението им. Пред bTV бившият футболист се обяви за реформи и призна, че от БФС са били близо до стратегия за развитие, която така и не се е осъществила.

Танев призова за обединение на клубовете и за създаване на футболна лига, която да се грижи за интересите им, а не "всеки да се спасява сам". 

Агентът каза няколко думи и за големия талант Мартин Георгиев, като съобщи, че следващата седмица трябва да има развитие по трансфера му в Барселона.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

"Като национален отбор не показваме игра, с която да убедим хората, че искаме да бележим голове и да побеждаваме. Много по-малки държави от нас го направиха.

Темата с проблемите е огромна, трябва да се започне от школите, базите и т.н.

Ние продължаваме да имаме талантливи деца, но трябва да помислим как ги развиваме. Клубовете започнаха да виждат проблема, но не обръщаха внимание на това. Футболният съюз трябваше да направи програма. 

Трябва първо да се обучат треньорите ни, трябва да се работи, за да могат нещата да се случат.

През 2019 година есента бяхме близо до такава програма. Краси Балъков тогава беше треньор, Раул Ерера от Виляреал щеше да участва. Беше гласувано, бяха обещани пари, но принудиха Боби Михайлов да се оттегли и всичко пропадна.

Без пари във футбола не става. Клубовете трябва да бъдат стимулирани, за да работят по тази програма. Така направиха Франция и Швейцария.

Нашите клубове постоянно казват - нямаме пари. Защо нямат една сериозна професионална лига, в която да се обединят, за да постигат целите си, а не всеки да се спасява сам. Явно си нямат доверие клубовете. Друго обяснение не давам", заяви Танев.