Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че българският национален отбор с нищо не е отстъпвал на Финландия въпреки загубата с 1:2 в пореден мач от турнира Лига на нациите. Той избягна въпроса за евентуална треньорска смяна, заявявайки, че подобни решения не се вземат самосиндикално.

„Положителното е, че се даде възможност на млади момчета. Не искам да коментирам поста на национален селекционер. Аз не вземам такива решения сам. Реално погледнато Финландия с нищо не ни превъзхождаше. Бяхме равностойни, така че всичко оттам насетне е в ръцете на треньорите да покажат грешките на играчите", започна Лечков след мача.

"Казах преди 10 години, нека си видим вътрешното първенство, да видим мачовете сряда и събота, кои българи играят, вижте Северна Македония, къде играят те, къде играят нашите момчета. Винаги съм казвал, че нашите трябва да покажат най-доброто от себе си. Прекалено може би много сме се радвали, вдигнахме летвата, но да не се връщаме толкова назад. Безкрайно ми е мъчно, трябва да имаме силно вътрешно първенство. Все по-малко имат желание младите за спорт, това е положението, всички сме виновни, дали аз, дали вие сте... Това е", добави един от героите за България на Мондиал 1994 в САЩ.

Нашата група в Лигата на нациите