Звездата на българския национален отбор от Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година Йордан Лечков сподели спомени и емоции от незабравимото американско лято.
 
Полузащитникът говори за мача с Аржентина, от който утре се навършват 20 години и за успеха на тима на на Мондиала в САЩ. Теми в в интервюто му пред пред "Бтв" бяха още личният живот, политиката и ситуацията в българския футбол.
 
"Беше незабравимо. Отидохме и го направихме. Дано и сегашното поколение да го усети. Тъжно е, че дъвчем Световното в САЩ 20 години", заяви Лечков.
 
Бившият футболист и кмет на Сливен призна, че се чувства употребен от политиците и каза, че сега се чувства по-свободен и отделя повече време за семейството си.
 
"Сега играя повече тенис, всеки ден. Футбол не съм играл от една година", каза още Лечков.
 
Настоящият  член на Изпълкома на БФС заяви, че поддържа добри отношения с всички от отбора от 1994 година, а по повод конфликтите си с Бербатов каза, че настоящата звезда е "млад човек, неуравновесен все още, който не търпи критика".
 
Героят от САЩ '94 коментира и ситуацията в българския футбол
 
"Спечелихме много пари покрай Световното, но никой не знае къде отидоха. Това не го коментираме. Държавата не е дала една стотинка. Бяхме в една система, в която имаше ред. Бяхме научени добре и оценени в чужбина. Сега няма бази, няма ред", завърши Лечков.