Легендата на Левски Емил Спасов никак не е спокоен за бъдещето на клуба след вчерашната пресконференция на Джоузеф Диксън. Той не скри притеснението си след видяното на брифинга на „Герена“.

 „Не чух почти нищо конкретно и точно. Предимно празни приказки. Когато видях, че Наско Сираков го няма, се притесних много. Все пак беше обявено, че ще присъства и той. Мотивът, че интересът е предимно към англичанина, по принцип е точен, но за мен беше важно да присъства и Наско Сираков“, заяви Спасов пред "Мач Телеграф".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

 „Иначе по същество казаното беше доста уклончиво. Уж всичко е наред, всичко е формалност и въпрос на няколко дни. За мен обаче нищо все още не е наред. Журналистите зададохте доста правилни и точни въпроси, но аз не чух почти нищо категорично. Единственото, което ми дава надежда, е, че наистина такива сериозни неща не стават бързо и току-така. Доколкото разбрах, Диксън иска да строи търговски център. А всички документи, за да получиш разрешение за такова нещо в България, не се дават бързо и лесно. Който и да стои зад това момче, защото повече бих го определил като момче, отколкото като голям бизнесмен, не би си давал парите с лека ръка", добави още той.

"Каквито и фондове да са зад него, няма как да инвестират в Левски, без да са сигурни, че отнякъде поне частично вложеното ще им се връща. А това може да стане, ако се построи мол, например. За стадиона също е нормално нещата да се проточат още дълго време, защото този стадион не е собственост на Левски. Говорил със Стефан Софиянски, който като бивш кмет на София е наясно с нещата, знам, че са сложни. За да стане всичко, е нужно и съдействието на много институции. Може и заради това човекът да шикалкави. Няма как да не увърта, при условие, че много неща не зависят от него. Така че на ход са и институциите – ако те не искат да го има Левски, лесно могат да го постигнат. Лошото е, че при положението, в което е в момента държавата, на много хора не им е до Левски. Все пак се надявам нещата с този човек да станат, защото друг изход няма", каза легендата на "сините".

"Питате ме интуицията какво ми говори. Случвало се е понякога тя да ме лъже. В момента съм разколебан - 50 на 50. Ясно е какво ми се иска, както на мен така и всички, които обичаме Левски – сделката да се случи и отборът да се оправи. Но дали ще стане – въобще не съм сигурен“, завърши Емил Спасов.