Бразилецът Марселиньо остави трайна следа в историята на Лудогорец. Техничарят игра с екипа на "орлите" в продължение на 9 години. В предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт той призна, че е имал оферта от ЦСКА, но не я приел. 
 
"За мен не е изненада 11-ата поредна титла на Лудогорец. Много е трудно отборът да загуби шампионата в България, защото се инвестират много средства, макар че само това не е достатъчно и пресният пример е ПСЖ. Оставих много приятели в Разград, говорих с Петричев и Моци и ги поздравих за успеха. За мен Лудогорец беше и семейство, все пак 9 години изкарах в отбора", каза Марселиньо. 

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!
 
"Като мой наследник виждам Доминик Янков, който има голяма перспектива, защото притежава страхотна техника и интелект. Каули също е отличен като плеймейкър", обясни бразилецът, който сега играе за Операрио от родния му град Манакапуру.

"Не исках да си тръгвам от Лудогорец. Очаквах да играя още една година, защото бях титуляр до края. И не крия, че много ме заболя, още се ядосвам. Но това е животът. Лудогорец, Разград и България обаче остават в сърцето ми завинаги. Тогава имах оферта от ЦСКА, но я отхвърлих. Обадиха ми се, но аз чаках предложение за нов договор от Лудогорец и отказах. Със семейството ми преценихме, че имам история в Разград и няма да е добре да отида в ЦСКА. Сега ако върна лентата назад, бих приел офертата на ЦСКА, защото се отнесоха с респект и уважение към мен и го оценявам. Но вече не може да се направи нищо", призна той. 
 
"Съблекалнята на Лудогорец е трудна за овладяване и затова всеки треньор, който опитваше да направи промени, имаше проблеми. Ние се бяхме напаснали и имахме стил на игра, който се харесваше от футболистите. Петев и Дерменджиев изградиха стила на Лудогорец и имам голям респект особено към Дерменджиев, с когото се работи много лесно", продължи легендата на "орлите" от Разград.
 
"Когато дойдох в Разград, си мислех, че ще остана само една година, но още след първата вече знаех, че никога няма да поискам да си ходя. Миналата година бях близо до завръщане в Лудогорец като помощник на Станислав Генчев. Нищо не се знае, един ден това наистина може да стане", добави Марселиньо. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022