Легендата на “Ботев” (Пд) и българския футбол Динко Дерменджиев сподели пред БЛИЦ мнението си за случващото се в любимия му клуб.
“По отношение завършек на сезона няма как да съм доволен. Това седмо място, на което завършихме годината, е срамно. С оглед хвърлените средства, вложените инвестиции и големите амбиции, анонсирани пред началото на сезона, представянето ни даже е слабо, заяви Дерменджиев пред БЛИЦ. – Тръгнахме добре през лятото, в евротурнирите направихме фурор, вървяхме добре и в първенството. Не мога да си обясня този срив, който последва през октомври и ноември. Сринахме се в класирането, загубихме прекалено много точки, които не зная как ще ги наваксваме. Според мен не е реалистично вече да обявяваме като цел шампионската титла. По-добре да се съсредоточим към Лига Европа. Тази цел е по-постижима.”

Чико не пожела да коментира обстойно представянето на чужденците в отбора. “Не е моя работа да коментирам легионерите. Факт е обаче, че повечето от тях не отговарят на изискванията. Нямат нужната класа, за да играят дори и в слабо първенство като българското”, обяви бившият национал. Дерменджиев сподели мнението си и за работата на старши треньора Станимир Стоилов. “Познавам отлично Мъри. Бил съм му е треньор в “Левски”. Уважавам го това момче. Той има качества, знае как да води мача, как да подреди отбора си. Да, неуспехите на “Ботев” му влияят, влияят и на феновете, на пловдивската общественост. Създаде се едно настроение в последно време срещу Стоилов, някои хора искат да му подлеят вода, да го махат. Аз обаче съм на съвсем противното мнение. Трябва да му се даде шанс. Не може още след първите неуспехи да го уволняват. Станимир Стоилов има сили и качества да се наложи в “Ботев”, обяви Динко Дерменджиев.