Изпълнителният директор на Локомотив (София) Бойчо Величков, който бе задържан и освободен под гаранция след боя на стадиона в кв. "Надежда" изрази възмущението си от действията на органите на реда по време на разследването и за пореден път отрече скандалът да е организиран от "железничарите".

В събота Локомотив и Хебър завършиха наравно 3:3, а драматичният изравнителен гол за пазарджиклии предизвика сблъсъци по трибуните. Привърженици на домакините атакуваха ложата на съперника.

Пострада братът на собственика на Хебър Иван Папазов - Красимир. Босът на пазарджишкия тим посочи именно Бойчо Величков за главен виновник

"Компетентните органи трябва да чуват и тази позиция, и на хората, които са били там, защото не може да изслушваш само едната страна. То е отражение и мнение точно на показанията на хората от Хебър (Пазарджик).

Без да се вникне, без да са разпитали наистина очевидци, които са били на стадиона. Аз също съм учуден и едва ли не излязох най-големия престъпник на държавата. Усмихвам се в момента, но нещата са плачевни", заяви Величков пред bTV.

"Горе имаше двама от охраната. Не сме предполагали, че в ложите ще има такъв момент. Преди две години бяхме наказани - част от нашите фенове излязоха срещу съдията. Никога обаче горе не е имало такъв момент. Може би са подценили тази ситуация"

"Да мога да организирам феновете... Част от тях не са добре настроени към мен, за съжаление", каза директорът на Локомотив (София).