"Левски" загуби дербито от ЦСКА с 0:1 и продължи лошото си представяне през сезона. Преди двубоя настанаха поредните драми с освободени хора от клуба. Агенция БЛИЦ зададе четири въпроса на три легенди на "сините" относно актуалните събития на "Герена". В анкетата участие взеха Стефан Аладжов, Емил Спасов и Михаил Вълчев.

Четирите въпроса:
1.Мнението ви за мача и защо "Левски" загуби?
2.Съдията повлия ли на резултата?
3.
Трябва ли Антони Здравков да остане треньор?
4.Какво трябва да се промени глобално? Време ли е Батков да напусне и Гонзо ще спаси ли положението?


1.JPGЕМИЛ СПАСОВ

1."Левски" не може да вкарва голове. Първото полувреме играхме по-добре от ЦСКА, имахме 2-3 перфектни възможности, но не може да ги вкараме. Нормално, като не вкараш, да загубиш. Отборът се раздаде, игра на прилично ниво, личеше си обаче, че има напрежение в тима от психологическо естество. Лично аз съм разочарован от опитните футболисти като Божинов, например. "Левски" изпусна мача, можеше да вземе трите точки, ако беше реализирал възоможностите си. Незаслужена победа на ЦСКА. Ако трябва да сме реалисти, те имаха един удар във вратата и това беше попадението от дузпата. А "Левски" имаше 3-4 сериозни проложения, при които Мболи се представи добре. Стражът на "Левски" нямаше никаква работа.

2.Не мисля, че "Левски" е потърпевш от съдията, дори напротив. Футболист на ЦСКА беше изгонен в 29-ата минута и въпреки това, пак не можеш да победиш. Какво е повлиял съдията?! Да, действително, имаше неточности, но с нищо не повлия на изхода на двубоя.

3.Според мен Тони Здравков трябва да остане, няма кой да спаси отбора в това състояние. Отборът игра добре вчера, но не съумя да вкара. Ако бяха вкарали тези елементарни възможности, днес може би щеше да е друго положението. Ясно е, че в шампионата няма какво да гонят, но поне да спечелят Купата за юбилея.

4.Дали Тодор Батков трябва да си ходи?! Не мога да го кажа, но нещата не са добре. Има си ръководство - да решава, но много неща са дълбоко сбъркани през годините. Моето мнение е, че който и да дойде в този момент, трудно ще направи нещо.

2_1.jpgСТЕФАН АЛАДЖОВ
1.Лоша загуба, защото този мач беше или - или. Сега ЦСКА ни поведе със 7 точки. Бяхме по-активният отбор, после останахме с човек повече. Не може да направиш такава дузпа в наказателното поле, визирам Станислав Ангелов. Сигурно на момчето му е трудно, но в такива случаи топката се чисти безразборно напред, за да отмине опасността. Освен че дадоха дузпа срещу нас, него го изгониха и двата отбора се изравниха като брой футболисти. Видя се, че Станислав дърпа Тони Силва за гащите и го повали на земята. Така че... "Левски" не игра чак толкова лошо, създаде положения, друг е въпросът, че не ги реализира. Оставям без коментар тримата централни нападатели, от които Тони Здравков трябва да избира. Станислав Ангелов и Владимир Гаджев са много рискови футболисти, не знаеш дали ще завършат мача. Да, добри са, но са и рискови. Най-лошо впечатление ми направи това, че играчите прегарят, не мислят в ситуациите. Туре постоянно ръкомахаше, търси си картоните, а е добър играч. Той и Гаджев получиха червени картони от подобни реакции. Мачът с ЦСКА не е краят на света, има и други, а сега какво?! Следват още тежки мачове с осакатен състав.

2.Не мисля, че съдията е повлиял на резултата. От ЦСКА имат претенции, че не е изгонил Ларсен Туре по-рано. Може и прави да са, но Галчев също е за картон още от съблекалнята. Не трябва да се търси оправдание в съдията.

3.Тони Здравков се старае, има опит като треньор. Кой да дойде в този момент?! И Моуриньо да дойде, няма да оправи нещата. Трябват промени, но затова ръководството да си взима решенията. И по наше време треньорът винаги беше виновен, но понякога не е съвсем така. Тони Здравков ли играе на терена?! Не, нали. Вярно, имаше напрежение в последната седмица, освобождавания, промени, но...футболистите излизат и се стремят да победят.

4.Не искам да говоря, защото съм афектиран от загубата. Чета и слушам за връщане на Георги Иванов-Гонзо. Мнението ми е, че който и да дойде, трудно ще вдигне отбора. Това е тим с понижено самочувствие, осакатен, а навлиза в страшно труден цикъл мачове. Като че ли повече се говореше за 100-годишния юбилей, а не се гледат мачовете.

3_5.jpgМИХАИЛ ВЪЛЧЕВ

1. “Левски” игра добре през първите 15-20 минути, изпуснаха своя шанс да поведат. После се загуби организацията в играта, лъснаха старите слабости в защита. Дойде и тази глупава грешката при дузпата. Показахме безидейност, неефективност при центриранията. Ефективността на тримата централни нападатели айде не е на нулата, ама е около нулата. Няма голове, острота липсва. Може би “сините” имат и психологически проблеми. Може би и нервите дават негативно влияние. Нервите на футболистите не издържат заради невървежа. Всичко се отразява.

2. Кабаков в общи линии се справи с мача. Допусна малки грешки най-вече по отношение на показването на картоните. Прекали с червените картони, но не е повлиял. Дузпата си е дузпа, имаше си. И ЦСКА плачат, че не трябваше да бъде гонен Галчев, но това момче всеки мач си е за гонене. Всяко влизане му е за картон.

3. И преди казах, че сме в добри отношения с Тони Здравков. Желая му искрено да се справи с тежката ситуация. Най-вероятно ще се направи някаква промяна. Доколко ще бъде ефективна, не е ясно. Спорно е. Кой ще бъде този, който ще ги вдигне? Една треньорска смяна едва би променила генерална нещата. Може да има временен ефект, но някой трябва да ги накара да играят.

4. Вижте, нали доскоро Гонзо беше на “Герена”, но успехите липсваха. Сто пъти съм го казвал, че две дини под една мишница не може да се носят. Батков полага усилия, харчи парите си. Но трябва да се заобиколи с хора, които да вършат работа. Не да има шуробаджанащина. Естествено, че има проблеми от финансова гледна точка, но освен Лудогорец никой не купува футболисти. Не мога да давам съвети на Тодор дали да напуска или не. Това си е лично негова работа. Кой да дойде?! Някой с хептен много пари трябва да дойде. Железен екип трябва да бъде. Да бъде прекаран като през сито. Не знам в тази обстановка дали Гонзо нещо може чак толкова да промени към положителна насока. Не трябва да се правят генерални промени. Още два месеца останаха от сезона. Никой не би могъл да се справи с този потенциал на футболистите. Тодор Батков си позволява често да се обръща подигравателно към нас, ветераните. Не обръщам внимание на някои негови изказвания, той обича да ни критикува. “Да си затварят устата”, призовава. Да, ние можем да си затворим устата. Но ние сме си дали здравето и не би трябвало така да се отнася към нас. Трябва да приема и критиките.