Лекарят на националния отбор по футбол д-р Бисер Бочев говори за състоянието на пострадалия преди утрешния двубой с Грузия български национал Тодор Неделев. Играчът пострада при катастрофа между двата автобуса, превозващи тима ни от летището и бе опериран. Неделев се е събудил, контактен е и в стабилно състояние, а Бочев каза след колко време може да се очаква завръщането му на терена.

По информация на БЛИЦ Неделев ще бъде транспортиран до България със специален медицински хеликоптер.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Днес в ранния следобед бяхме с консула в интензивното отделение и мога да кажа, че Тодор Неделев, с оглед на тежката операция е добре, изведен от медикаментозната кома и е с едно сравнително добро състояние, стабилно състояние. Ориентира се в обстановката, отговаря на въпросите. Ние сме оптимисти по отношение изхода от ситуацията“, каза Бочев.

Той се върна на ситуацията при катастрофата. „След катастрофата Тодор Неделев беше със силно главоболие, кървене в главата, дезориентиран, с данни на амнезия. Не помнеше какво се бе случило. Взехме решение да бъде заведен в най-близката добра болница. Добре, че попаднахме в ръцете Шота Ингороква , адмирации и благодарности. Бързо се стигна до диагноза.

При изследванията, които бяха направени се установи, че има счупване на черепа в дясната странична област, която беше с хлътване и с доста неприятна прогноза, ако не се вземат бързи и спешни мерки“, допълни лекарят.

„След бърза консултация с майката и роднините на Тодор и получаване на информирано съгласие подписах документите. Бях в операционната и бе направена блестяща операция от страна на проф. Ингороква . Надяваме се много скоро Тодор Неделев отново ще бъде в състояние, което му позволява да води нормален живот“, заяви Бочев.

Състоянието му е под контрол. Очакванията са, че ще бъде още 1-2 дни в реанимацията и ще остане в наблюдение в болницата. След това ще се вземе решение кога и как ще бъде транспортиран“, допълни още той.

„Предлагам първо да мислим за това колко време ще е в реанимация, кога ще излезе от болницата и кога ще започне нормален живот. Футболът не е изключена тема. Длъжен съм да кажа беше тежка операция с оглед сериозността на травмата. Аз смятам, че трябва да минат поне 3-4 месеца преди да заговорим за спорт“, заяви Бочев.

"След такива травми и такива операции ние ще направим всичко възможно той да бъде подсигурен с достатъчно внимание така че да се чувства по-комфортно. Има варианти. Ще има хора от България, които ще останат при него. Още от сега мислим за момента, в който ще бъде транспортиран в България. Обмислят се варианти и ще бъде избран най-добрият", каза още лекарят на националния тим.

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

  ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ С ТОДОР НЕДЕЛЕВ