Голяма група фенове на "Левски" премина по булевард "Дондуков" към Националния стадион "Васил Левски", видя репортер на БЛИЦ.

Въпреки първоначалното намерение да няма шествие преди вечното дерби, "сините" организираха такова, потегляйки от "Синьото кафе" на бул. "Тодор Александров".

Тълпата запалянковци на "Левски", предимно с качулки, пееше песни за любимия отбор, както и мяташе бомбички, стряскайки минувачите. 

До Националния стадион агитката беше ескортирана от полицаи, които отцепваха кръстовищата, пресичани от върлите запалянковци на "Левски".

Докато феновете дефилираха, над главите им кръжеше хеликоптер на БЧК. Не е ясно дали той е бил ангажиран специално заради шествието на "сините" или се получи съвпадение, че премина точно, когато запалянковците се придвижваха към Националния стадион. По-късно хеликоптерът мина и втори път над центъра на столицата.

Решителният 1/8-финал за Купата на България между "сините" и ЦСКА стартира в 16:00 часа, а както е известно, в първата среща не беше излъчен победител - 0:0.

00000_lev.jpg

00000_lev1.jpg