Македонският национал на Левски Дарко Тасевски ще пропусне съботния сблъсък с Литекс за Суперкупата на България. Участието на халфа в реванша с ФК Баку от третия квалификационен на Шампионската лига е под въпрос. Тасевски получи травма по време на тренировката в азербайджанската столица, която му попречи да вземе участие във вчерашния мач, завършил 0:0.

След подробно направените медицински изследвания на Тасевски днес, заключението на лекарите е, че той има разтежение на бедрения мускул на левия крак. Диагнозата поставя под съмнение участието на полузащитника в реванша с ФК Баку на 5 август, а със сигурност той отпада от сметките на Ратко Достанич за мача с Литекс за Суперкупата.

В същото време се разбра, че състоянието на бразилския футболист на Левски Жоазиньо е добро след направените му процедури на травмираното коляно в клиниката на професор Рамон Кугат в Барселона. Бразилецът се прибира тази вечер в София и от утре се очаква да се включи пълноценно в тренировъчния процес на "сините".

С незначителни травми от директни удари по време на мача с ФК Баку са Дениран Ортега, Владимир Гаджев, Живко Миланов и Георги Сърмов. Александър Киров, който вчера тренира с дублиращия тим, от днес е на разположение на треньорския щаб на представителния тим.

Възстановяването на полузащитника Лъчезар Балтанов от травмата в областта на адукторите върви по план и той ще продължи да се готви по индивидуален план. /БЛИЦ