Левски публикува три причини защо да се играе дербито с ЦСКА на ст. "Георги Аспарухов". "Сините" са категорични, че нямат вина за невъзможността да се използва Националния стадион, както и, че са категорично против отлагане на двубоя.

Позицията на Левски:

„ПФК Левски“, подкрепя решението на СТК към БФС двубоят с „ЦСКА-София“ от 8-и кръг на Първа лига да се играе на стадион „Георги Аспарухов“ по следните причини:

1. „ПФК Левски“ е категорично против отлагане на срещата. След паузата за национални отбори биха се събрали 3 седмици без футбол в разгара на сезона, което е недопустимо за нас.

2. „ПФК Левски“ няма вина за невъзможността да се използва Националния стадион „Васил Левски“. При така стеклите се обстоятелства и липсата на друго неутрално спортно съоръжение, което има капацитета да приеме срещата, не остава друга алтернатива.

3. Полицията категорично отказва да охранява гостуващи фенове на клубните стадиони при двубои с такъв заряд.
Считаме, че решението не облагодетелства нито един от двата клуба и е единственото възможно в така създалата се ситуация.
„ПФК Левски“ подкрепи идеята за мач без гостуващи фенове, но само с оглед на ситуацията за следващите два двубоя, а не по принцип, каквито инсинуации се появиха в медийното пространство.
Тези срещи и занапред ще се играят на стадион „Васил Левски“, когато условията там го позволяват.