Ръководството на “Левски” подготвя сериозна чистка в отбора през лятото, която ще засегне чужденците в тима. Със сигурност от "Герена" след края на сезона ще си тръгне Жанвион Юлу-Матондо, а Гара Дембеле вероятно ще бъде продаден. Голяма е възможността същата съдба да имат и двамата холандци Дъсти Мулдер и Сержиньо Грийн. Чистката е част от идеята за налагане на юноши и по-нископлатени български играчи, каквото е желанието на собственика Тодор Батков.
 
Според последните слухове, Сержиньо Грийн сам ще настоява да бъде продаден. Напоследък отношенията между 28-годишния играч и ръководството се изостриха. Полузащитникът получи контузия в мача с ЦСКА и оттогава постоянно се оплаква от болки в глезена, като се появиха съмнения, че той умишлено симулира и отказва да играе. Това предположение се потвърди и от изследванията на холандеца, които показаха, че травмата му е незначителна. Грийн е останал разочарован, че треньорите не вярват на думите му и пожела да се прибере в родината си за по-обстойни прегледи. След като се завърна, той имаше дълъг разговор за бъдещето си и според последните информации, то няма да е свързано с “Левски”.
 
Ръководството на “сините” планира да се раздели и с офанзивния халф Дарко Тасевски. Македонският национал направи силен есенен полусезон, но през пролетта е далеч от познатото си ниво. Затова шефовете на клуба ще се опитат да го продадат през следващия трансферен прозорец. Според “Тема Спорт”, на “Герена” са готови да се разделят с Тасевски срещу един милион евро, но ще се съгласят и да отстъпят от исканата сума. След края на първенството македонецът ще бъде на 27 години и ако се задържи в “Левски”, цената му ще започне да пада. През последните два сезона интерес към него интерес имаше от холандския, украински и руски клубове./БЛИЦ