ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Новият треньор на „Левсик“ Славиша Йоканович ще направи доста промени в стартовия състав на тима за дебютния си мач. Тази вече от 20:00 часа „сините“ приемат Локомотив (Пловдив) на стадион „Георги Аспарухов“.
 
Очаква се първата промяна да бъде във вратарския пост, а титуляр най-вероятно ще бъде Михаил Иванов. Считаният за сигурен титуляр десен бек Дъстли Мулдер ще отстъпи мястото си на капитана Станислав Ангелов, а за втори пореден мач като централен защитник ще играе Орлин Старокин. Той ще партнира на Димитър Везалов. Ляв бек ще играе Нуно Пинто.
 
Йоканович ще промени и схемата на игра на „Левски“. Той ще залага на един дефанзивен полузащитник и на двама офанзивни пред него. Свръзка между отбраната и халфовата линия ще бъде Стефан Велев. Пред него ще бъдат реабилитарият Владимир Гаджев и Кевин Бру.
 
Размествания ще има и по фланговете. Кристовао Рамос ще играе отдясно, а по левия фланг ще атакува Илиян Йорданов. Новото попълнение Рамон Лопес пък ще остане резерва. На върха на нападението ще бъде Цветан Генков.
 
Сред изискванията на Йоканович към играчите е пресирането на съперника в неговата половина и ако е възможно да се търси ранен гол. Задържането на топката и атаки по крилата са другите тактически наставления.
 
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков най-вероятно ще заложи на контраатаки в двубоя на „Герена“. Той ще иска тимът му да действа стегнато, както при нулевото равенство с ЦСКА преди седмица. Играта на „смърфовете“ ще организира плеймейкърът Тимонов, който ще замени бразилеца До Кармо.
 
Levski_.jpg„Левски“ - Локомотив (Пловдив)lok.jpg
 
Днес от 20:00 часа
по ТВ 7
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Калин Людмилов
 

„Левски“: Михаил Иванов, Станислав Ангелов, Димитър Везалов, Орлин Старокин, Нуно Пинто, Стефан Велев, Кристовао Рамос, Владимир Гаджев, Кевин Бру, Илиян Йорданов, Цветан Генков
Контузени: няма; Наказан: Гари Родригес
 
Локомотив (Пловдив): Йордан Господинов, Йордан Тодоров, Александър Тунчев, Мартин Кавдански, Диего Фераресо, Аласан Н'Дайе, Валери Георгиев, Станислав Маламов, Тодор Тимонов, Здравко Лазаров, Мартин Камбуров
Контузени: Руслан Куанг, Дани Кики, Йордан Юруков; Наказани: няма
 
Баланс: 108 мача, 73 победи за „Левски“, 21 равенства, 14 победи за Локомотив (Пловдив), г.р. 234:87
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Загубата с 1:2 от „Ботев“ (Пловдив) прекъсна серията на „Левски“ от 13 шампионатни срещи без загуба (вкл. служебното 3:0 над Етър). Предишното поражение на „сините“ също беше от „канарчетата“ под тепетата – 0:2 на 9 март.
* „Левски“ е в серия от 19 поредни мача без загуба като домакин в първенството.
* Славиша Йоканович ще стане 12-ият чужденец, водил „сините“ в близо стогодишната история, сред тях има още трима сърби – Люпко Петрович, Славолюб Муслин, Ратко Достанич.
* „Левски“ няма победа в трите си официални мача през този сезон – 1 нулево равенство и две загуби.
* Локомотив (Пловдив) е в серия от 4 поредни мача в първенството без победа.
* Мартин Камбуров от Локомотив (Пловдив) е футболистът в „А“ група, който има най-много голове срещу „Левски“ - 8 гола. Той се нуждае още от 4 мача, за да закръгли на 200 срещите си в елита.
* В последните си 10 мача със „сините“ “смърфовете“ са допуснали поне по един гол на среща. За последно „черно-белите“ опазиха вратата си суха срещу „Левски“ на 19 март 2008 г. - 1:0 в Пловдив.
* Няма мач между двата тима за първенство, в който Локомотив (Пловдив) е вкарал повече от три гола във вратата на „сините“. В три случая „железничарите“ са отбелязали три попадения срещу „Левски“, като и в трите случая печелят мача.
* Няма равенство в последните 19 двубоя между двата отбора в София.
* Локомотив (Пловдив) е отборът, срещу който „Левски“ е вкарал най-много голове в „А“ група – 234.