Сериозни кадрови проблеми налегнаха лагера на Левски преди сблъсъка за Суперкупата на България, който е утре от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Шампионите ще излязат с коренно променен състав от този, който завърши 0:0 като гост на ФК Баку преди дни в първата среща от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Треньорът на "сините" Ратко Достанич бе видимо притеснен на пресконференцията преди мача с Литекс, тъй като може би предчувства, че губи първия си трофей като треньор на Левски. Той заяви, че ще заложи на някои от резервите утре срещу "оранжевите".

"Жоазиньо и Огнянов със сигурност отпадат за Литекс. Миланов, Гаджев и Сърмов имат болки и още не знам дали ще мога да ги използвам. Минев също е контузен, така че най-вероятно ще го замени Лусио Вагнер на левия фланг в защитата", каза Достанич, който няма да може да разчита и на контузените Дарко Тасевски и Лъчезар Балтанов.

Сръбският спец добави още, че по-важна за "сините" е срещата-реванш в сряда срещу ФК Баку. По този начин той намекна, че утре някои титуляри ще почиват. Очаква се срещата с Литекс да започнат резервите Виктор Генев, Лусио Вагнер, Николай Димитров и Рашид Тиберканин.

"Левски винаги играе за победа. Първият мач в България е много важен, независимо дали е за Суперкупата, шампионата или купата. Утре излизаме за победа. Ще направим всичко възможно да зарадваме нашите фенове. Литекс е добър отбор. Уважаваме ги, както и техният треньор", коментира Достанич.

"Няма да крия, че приоритет на Левски е да елиминираме ФК Баку и да продължим напред в Шампионската лига. Мачът с Литекс обаче също е много важен. Смятам, че ние сме фаворити", завърши Достанич. /БЛИЦ