Левски отново погледна към Пловдив в търсенето на играч, който да подсили отбраната. Този път обаче на мушката на „сините" не е Ботев, а Локомотив. От „Герена" са харесали един от двамата гиганти в отбраната на „смърфовете" - Давид Малембана, пише „Меридиан Мач“.

От Левски дори са подпитали при какви условия „черно-белите" може да се разделят с него. 23-годишният здравеняк дойде през лятото на „Лаута" от Динамо (Берлин). С изявите си за „черно-белите" той дори си спечели повиквателна за националния отбор на Мозамбик, откъдето са корените му. Давид обаче няма да тежи на „сините" с чужд паспорт, защото е роден в Германия и притежава немски.

На „Герена" през лятото привлякоха Янис Каргас, за да подсилят центъра на отбраната. Гъркът обаче се представя колебливо, същото важи и за Деян Иванов. Затова Петър Хубчев и компания решиха, че имат нужда от още поне един бранител, който обаче да може да запълни не само една, а и втора дупка, ако се наложи. Малембана е именно такъв, защото се смята, че може да играе и като десен бек.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020